Žuvies kotletai

Pirmą kartą sugalvojau pagaminti žuvies kotletus. Galiu iškart pasigirti-gavosi tobuli. Taigi pabandysiu perteikti receptą ir jums, nors aš dažniausiai viską darau „iš akies“:

  • 500g žuvies file (aš rinkausi rudagalvių menkių),
  • kiaušinio
  • džiūvėsėlių
  • svogūno
  • morkos
  • svogūnų laiškų
  • druskos

Pirmiausia susimalame žuvį, bei svogūną. Tada mušam kiaušinį, pripjaustom svogūnų laiškų, pasūdome šiek tiek, įberiame porą šaukštų džiūvėsėlių, o morkas susitarkuojame štai taip:

IMG_2379

Ir taip pat sudedame į faršą, galutinis variantas atrodo štai taip:

žuvies kotletų faršas Tada formuojame kotletukus, apvoliojame džiūvėsiuose ir kepame gerai įkaitusioje keptuvėje.

  • Kotletukus apvolioti galite ir manų kruopose ar miltuose, tik faktas, skonis keisis, nežinau tik kuria linkme.
  • Tinka visokia žuvies mėsa, bet man menkės atrodo kad buvo tobulai, berods mama darydavo iš jūrinių lydekų,tai labiau žuvies skonis jaučiasi.
  • Jeigu perkate šaldytą glazūruotą žuvį tai atitirpus reikia paspaudyt,nes joje labai daug vandens lieka.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *