Voveraičių sriuba

Atėjus rudeniui visi lekiam į mišką grybaut, o aš kai tokia „nuostabi“ grybautoja, man belieka rinkti tik voveraites, nes tik jomis nebijau apsinuodyti. Jau daug kartų teko įsitikinti, kad voveraites reikia gaminti tik labai skaniai ir negadinti be reikalo, taigi, sriuba:

  • 300g apvirtų voveraičių,
  • 2l daržovių sultinio,
  • svogūno,
  • morkos,
  • poros nedidelių bulvių

Daržovių sultinį galite naudoti iš pakelio, bet geriausia būtų išsivirti patiems. Kol sultinys verda reikia pakepinti smulkintą svogūną,vėliau voveraites reikėtų šiek tiek pakepinti ant sviesto, tada jos labai gardžiai pakvimpa, sumaišom su svogūnais, dar minutėlę pakepiname ir dedame į verdantį sultinį, taip pat suberiame kapotas morkas ir bulves pjaustytas nedideliais kubeliais.

  • Tą kartą neturėjau, bet labai, tiesiog nerealiai pagardina šią sriubą saliero lapkočiai, taip pat krapai su petražolėmis.
  • Voveraites apvirtas ir pakepintas galite sušaldyti, tada galėsite sriuba lepintis ir vėliau.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *