vištos ketvirčiai su meksikietišku padažu

Kartais susidomi receptu, kuris skamba galima sakyti nevalgomai, taip buvo šįkart, o išvada tokia-valgoma, ir netgi labai skanu:

  • 2 šaukštai rupios druskos,
  • 3 vištos ketvirčiai (atskirtos blauzdelės nuo šlaunelių),
  • 1 šaukštas kalendros sėklų,
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų,
  • jalapeno pipiriukas (naudojau marinuotus, galima rūkytus, džiovintus),
  • 2 pomidorai, stambiai supjaustyti,
  • svogūnas,
  • 1/4 puodelio razinų,
  • 50g karčiojo šokolado (tarkuoto arba susmulkinto),
  • 2 česnako skiltelės,
  • 1 šaukštelis malto cinamono,
  • alyvuogių aliejaus;

Pirmiausia įtriname ketvirčius druska ir paliekame bent valandai. Per tą laiką galime pasiruošti padažą: nedidelę keptuvę įkaitinti ant vidutinės kaitros, suberti kalendras, pipirus ir pakepinti 2-3 minutes, kol ims skleisti aromatą. Tada prieskonius suberiame į trintuvą, įpilame 1/2 puodelio vandens, suberiame jalapenus, pomidorus, svogūną, razinas, šokoladą, česnakus, raudonėlius, cinamoną ir žiupsnį druskos, triname kol taps vientisa masė. Kai padažas paruoštas įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių. Troškintuve ant didelės kaitros pašildome aliejų, sudedame vištos ketvirčius ir skrudiname iš abiejų pusių apie 8 minutes, kol odelė taps traški. Jiems apskrudus supilame padažą, ir pakaitiname kol užvirs, tada troškintuvą perkeliame į orkaitę ir kepame apie valandą, kol vištiena taps itin minkšta. Maždaug po pusvalandžio ketvirčius apverčiame.

  • Patiekti rekomenduoju su ryžiais.
  • Pagal receptą šokolado buvo daugiau, bet nusprendžiau,kad jo tikrai per daug.
  • Dar galima su prieskoniais pakepinti ir kelis gvazdikėlius, tiesiog aš jų nemėgstu tai ir nenaudojau.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *