Sušiai

 

Lietuvoje jau seniai populiarėja sušiai ir atsirado daug jų mėgėjų. Iš pradžių aš sakydavau,kad jau aš tai niekada nevalgysiu to velnio nešto dumblio, nepatiko jo kvapas, o ragavus buvau tik pirktiniuose užkandžiuose prie alaus. Bet kažkas padarė stebuklą ir įkalbėjo mane jų paragauti, tad nieko negalvodama ir bijodama ragauti jau pagamintų pati nusipirkau visko ko reikia ir paragavau. Likau maloniai nustebinta, ogi skanu! Šiaip galite vynioti tą ką tik norite, bet aš parašysiu savo mėgstamiausių receptą:

  • Dumblių lapų.
  • Lašišos, visada perku rūkytą, nes nemėgstu sūdytos, bet galite dėti ką norite, sūdytą lašišą, krabų lazdeles, tuną ir pan.
  • Raudonosios paprikos (man jos skonis maloniausias).
  • Kreminio sūrelio (pvz.: philadelphia)
  • Apvaliųjų ryžių.
  • Ryžių acto, jo skonis švelnesnis nei mums įprasto acto.
  • Druskos ryžiams.
  • Cukraus, taip pat ryžiams.
  • Bambukinio kilimėlio aptraukto maisto plėvele, nes taip švariau.

Pirmiausia tai reiktų išsivirti ryžius, galite pirkti ir specialius sušiui,bet aš tikrai nematau jokio skirtumo tarp jų ir paprastų apvaliųjų ryžių. Taigi, ryžius patariama kelis kartus nuplauti, tada virti santykiu 2:1 vanduo:ryžiai. Užverdame ant didesnės ugnies,tada primažiname ir verdame 15min ir paliekame 10min brinkti užsukus ugnį. Per tas 10min pasiruošiame padažiuką ryžiams iš acto, druskos ir cukraus, kolkas neatradau aukso viduriuko, tad kaskart ragauju, nebijokit padaryti sūresnio, nes ryžiai juk nesūrūs. Tą padažiuką turputį paverdame,kad ištirptų druska su cukrumi. Kai ryžiai išbrinkę tada supilame padažiuką ir išmaišome, tada jau galime ruoštis vyniojimui. Pasiruošiame bambukinį kilimėlį, dedame dumblio lapą, maždaug 3/4 lapo padengiame ryžiais, patepame kreminiu sūreliu, tada dedame supjaustytus produktus ir vyniojame su kilimėlio pagalba. atvėsus supjaustome ir ragaujame!

  • Kad ryžiai neliptų prie pirštų patariu pasidėti dubenėlį su vandeniu ir nuolatos pašlapinti pirštus.
  • Jeigu skubate,galite paskleisti dalį ryžių lėkštėje, jie tada greičiau atvėsta (draugės patarimas).
  • Be sojų padažo dar labai skanu praskiesti virintu vandeniu šiek tiek Wassabi krieno, prideda pikantiškumo gyvenimui.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *