Sūrio sriuba su skrebučiais

Kartais taip jau atsitinka, kad nusibosta įprastos sriubos, turiu omenyje burokėlių, kopūstų, ir panašiai.. Šįkart sugalvojau išbandyti sūrio sriubą, rezultatas-puikus:

  • 4 bulvių,
  • svogūno,
  • morkos,
  • 250g lydyto sūrio,
  • aliejaus,
  • druskos,
  • duonos traškučių ar batono skrebučių (naudojau „Bon Chance“ su sūriu ir česnakais).

Bulves susipjaustome kubeliais ir išverdame pasūdytame vandenyje (vandens tiek, kad apsemtų bulves, galima ir 1cm virš jų, bus skystesnė sriuba, nes gaunasi tiršta labai). Tarkuotą morką pakepinti aliejuje su smulkintu svogūnų, galima ir stambiau,vis tiek viską po to  reiks susmulkinti. Pakepintas daržoves sudėti į puodą su išvirtomis bulvėmis. Belieka į sriubą sudėti lydytą sūrį ir maišant užvirti, tada viską susmulkinti trintuvu iki vientisos masės. Sriubą supilsčius į lėkštes patiekti su skrebučiais.

  • galima pagardinti šviežiomis petražolėmis ar laiškiniais česnakais.
  • bulves rinkitės vidutinio dydžio.
  • sūrelį galite išbandyti ir su skoniais, pvz su kumpiu, taip dar skaniau.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *