Labai labai mėgtstu charčio sriubą, bet ji pagal receptūrą verdama iš avienos sultinio. TIk,kad avyčių aš pati tikrai nepirkisu ir nevalgysiu, tai man tinka ir paprastesnis variantas, turėtų ir jums patikti:
- 2l daržovių ar mėsos sultinio,
- 1-2 morkų,
- 2 bulvių,
- paprikos,
- svogūno,
- petražolių.
Sriubą verdame paprastai, kaip ir visas kitas sriubas, morkas sukapojame, šiai sriubytei tinka ir stambiau, bulves taip pat, supjaustome papriką, svogūną (galima ir pakepinti), viską verdame sultinyje, o pabaigoje įberiame kapotų šviežių petražolių.
- Jei sultinys mėsos, galite įdėti ir mėsytės gabaliukų.
- Šiai sriubai „priklauso“ būti „skystokai“, geriausia virti riebesniame vištienos sultinyje.
- Lauro lapai nelabai tinka, bet galima įberti kvapiųjų pipirų.