Paprastos ir labai žalios salotos

Manau kartais pritrūkstame idėjų ką valgyti prie kotletų ar kokių kitų ne/mėsos gaminių. Tam užtenka kelių rūšių žalėsių, šlakelio alyvuogių aliejaus, o jei dar yra riekelė citrinos tai puiku:

  • salotų (tinka visos, garbanotosios, iceberg, lapinės, sviestinės ir pan.),
  • kelių šviežių agurkų,
  • alyvuogių aliejaus,
  • žalėsių: krapų,petražolių, svogūnų laiškų (ko turite).

Ruoša labai paprasta, tiesiog viską supjaustome,susmulkiname, pagardiname aliejumi, o jei turite ir citrinos sultimis, kam reikia druskytės ir vualia, salotos!

  • Patarčiau atsargiai rinktis garbanotąsias salotas, jos turi būti jaunos, nes kitaip bus LABAI kračios.
  • Jei jau turite citriną, galite patarkuoti truputėlį jos žievelės, tikrai nenusivilsit.
  • Alyvuogių aliejų rinkitės šalto spaudimo, kur rašo extra virgin, jis tikrai bus naudingesnis.

salotytės

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *