Aš esu tiesiog pakvaišusi dėl visokių žieminių mišrainių, bet šita tai kažkas TOKIO:
- 2 nedidelių cukinijų arba aguročių,
- 3 nedidelių svogūnų
- 3 morkų,
- 500g šparaginių pupelių,
- 2 paprikų,
- 3 pomidorų,
- mažų kukurūzų burbuolių (baby corn),
- 1 geras šaukštas druskos,
- 100ml acto (9%).
Pirmiausia tai reikės supjaustyti griežinėliais ir pakepinti svogūnus, labai trumpai, tada dėti viską į puodą,kuriame virs mišrainė. Cukinijas supjaustyti nedideliais gabalėliais/riekelėmis, jaunų galite nenulupti, morkas sutarkuoti, šparaginėms pupelėms nupjauti abu galus ir padalinti į 3 dalis,paprikas supjaustyti stambesniais gabalėliais, pomidorus nulupti ir susmulkinti, kukurūzus nulupti, viską sudedame į puodą, užpilame stikline vandens ir užkaičiame, baigiant virti, po maždaug 30min supilame actą ir druską, paverdame 10min ir, kol dar karšta, sudedame į švarius stiklainius ir užsukame.
- Rekomenduoju pasilikti šiek tiek neuždarytos paragavimui, aš net nesulaukiau kol pravės.
- Kam patinka saldžiarūgščiai galite įdėti ir šaukštą cukraus.
- Jeigu atrodo mažai aliejaus nuo kepintų svogūnų dar galima įpilti pusė stiklinės aliejaus, bet šiaip stovi ir taip, nereikia laikyti šaldytuve.
- Jeigu bijote stipraus acto, naudokite 7%, tikrai nebus per mažai, nes tokia rūgštoka mišrainė.