Nuodėmės verta mišrainė žiemai

Aš esu tiesiog pakvaišusi dėl visokių žieminių mišrainių, bet šita tai kažkas TOKIO:

  • 2 nedidelių cukinijų arba aguročių,
  • 3 nedidelių svogūnų
  • 3 morkų,
  • 500g šparaginių pupelių,
  • 2 paprikų,
  • 3 pomidorų,
  • mažų kukurūzų burbuolių (baby corn),
  • 1 geras šaukštas druskos,
  • 100ml acto (9%).

Pirmiausia tai reikės supjaustyti griežinėliais ir pakepinti svogūnus, labai trumpai, tada dėti viską į puodą,kuriame virs mišrainė. Cukinijas supjaustyti nedideliais gabalėliais/riekelėmis, jaunų galite nenulupti, morkas sutarkuoti, šparaginėms pupelėms nupjauti abu galus ir padalinti į 3 dalis,paprikas supjaustyti stambesniais gabalėliais, pomidorus nulupti ir susmulkinti, kukurūzus nulupti, viską sudedame į puodą, užpilame stikline vandens ir užkaičiame, baigiant virti, po maždaug 30min supilame actą ir druską, paverdame 10min ir, kol dar karšta, sudedame į švarius stiklainius ir užsukame.

  • Rekomenduoju pasilikti šiek tiek neuždarytos paragavimui, aš net nesulaukiau kol pravės.
  • Kam patinka saldžiarūgščiai galite įdėti ir šaukštą cukraus.
  • Jeigu atrodo mažai aliejaus nuo kepintų svogūnų dar galima įpilti pusė stiklinės aliejaus, bet šiaip stovi ir taip, nereikia laikyti šaldytuve.
  • Jeigu bijote stipraus acto, naudokite 7%, tikrai nebus per mažai, nes tokia rūgštoka mišrainė.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *