Medaus tortas

Nežinau kaip jums, bet man medaus tortas, o ypač naminis, yra kažkas TOKIO… O ir pagaminti yra jį labai paprasta.

  • Sviestas 100g.
  • Cukrus 1st.
  • Medus 2-3 valg. šaukštai.
  • Soda 1 arbat. šaukštelis.
  • Miltai 4st.
  • Grietinė 1000ml.
  • Cukrus pusė st. (galima naudoti cukraus pudrą).
  • Citrinos sultys 4 arbat. šaukštai.

Pirmiausia ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi karšto vandens vonelėje. Kai viskas ištirpę įsukame kiaušinius, ir šiek tiek pakaitiname. Sudedame miltus su soda ir išminkome minkštą tešlą. Tešlą pasidaliname į maždaug 5 dalis ir iškoičiojame 5 blynus, jie gaunasi maždaug 2mm. storio, blynus galime kočioti šiek tiek didesnius nei kepimo forma, kadangi nupjaustyti kraštai liks trupiniams. Blynus kepame 180 laipsnių orkaitėje maždaug 4 minutes. Į tą laiką išplakame grietinę su cukrumi ir citrinų sultimis, plakama grietinė iš pradžių būna gerokai skysta, tačiau paplakus ganėtinai staiga sutirštėja. Tepame ant dar šiltų blynų, viršutinį sluoksnį bei kraštus apibarstome trupiniais. Paliekame tortą vėsiau bent kelioms valandoms, kad susigertų kremas.

  • Labai skanu paprastą cukrų pakeisti cukranendrių cukrumi.
  • Nepersistenkite plakdami grietinę, kadangi gausite sviestą.
  • Galima sluoksniuose dėti mėgiamų vaisių, uogų, arba žele.

medaus tortas 1

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *