Šis receptas puikiai tiks tiems, kurių gimtadieniai vasarą, per karščius tiesiog „nelenda“ paprasti tortai ar skanėsiai:
- 400ml plakamosios grietinėlės,
- įvairių skonių žele,
- grietinėlės skonio žele,
- stiklinė sulčių (pvz ananasų),
- biskvitinių sausainių, ar sausainių trupinių.
Įvairių skonių žele derėtų pasiruošti iš vakaro su mažesniu kiekiu vandens nei rekomenduojama (400ml),tam, kad eitų supjaustyti kubeliais. Kai jau turime žele kubelius tada galime pradėti gaminti tortą, pirmiausia užsikaičiame stiklinę sulčių ir ištirpiname jose grietinėlės skonio žele, bet neužverdame. Atvėsus želei išsiplakame grietinėlę, tada ją supilame į atvėsusią žele ir atsargiai išmaišome. Viską pilame į skardą išdėliotą sausainiais arba pabarstytą trupiniais ir primėtome žele gabaliukų.
- Kartais grietinėlės skonio žele gali sutraukti, neišsigąskit, skonis nepakis, tiesiog sultys per rūgščios.
- Galit bandyti vietoj grietinėlės skonio žele naudoti žele su skoniu,taip pat labai skanu, bandžiau.
- Vietoj plakamosios grietinėlės galite pabandyti grietinę, irgi išplakti, tik ne per daug,turėtų būti taipogi labai skanu.
Šitas labai patinkaaaaa