Labai skanūs čeburėkai (tešlos receptas)

Kartais kai apima nostalgija, tai galit pamėginti šitokį čeburėkų tešlos receptą:

  • 250 ml vandens,
  • 20 ml aliejaus,
  • 1 a.š. su kaupu druskos,
  • 80 g miltų plikiniui,
  • 1 kiaušinis,
  • 30 ml degtinės,
  • 480 g miltų
Vandenį užverdame kartu su aliejumi ir druska. Supilame plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Kai tešla pravėso, įmušame kiaušinį, supilame degtinę, tada suberiame miltus ir gerai išminkome. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve maždaug valandai. Išimtą tešlą perminkome, plonai plonai iškočiojame, dedame įdarą, sandariai užspaudžiame kraštelius, su šakute arba rankomis. Paruoštus čeburekus dedame į gruzdintuvę arba keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.

  • Su įdaru galite fantazuoti, skanu ir su mėsa ir su pievagrybiais ar sūriu.
  • Jeigu įdarui naudosite faršą reikia įpilti pusė stiklinės kefyro.
  • Degtinė tešloje naudojama tam, kad neprisigertų aliejaus.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *