Kefyro lietiniai su varške

Kartais būna taip kad turi kefyro, jo nebenori ir net nežinai kaip jo atsikratyt, geras būdas-blynai. Lietiniams gal kiek „lepi“ tešla, tai kas nelabai patyrę lietinių kepėjai tai nerekomenduoju, nes kefyras ir taip tirštas, o su miltais dar sutirštėja, sunku atitaikyti skystumą,kad dar išeitų lietiniai:

  • Kefyro 300-500ml,
  • miltų,
  • 1-2 kiaušiniai (priklauso nuo to kiek yra kefyro),
  • cukraus,
  • druskos,
  • 200g varškės,
  • uogienės.

Pirmiausia užsimaišome tešlą, kaip jau minėjau, ji turėtų būti pakankamai skysta kaip lietiniams, bet sunku nustatyti,kad blynai neplyštų, nes proporcija kad kiek nori blynų,tiek reikia šaukštų miltų čia netinka, reikėtų miltų mažiau. Geriausia bandyti kepti ir žiūrėti ar pavyksta apversti. Kai jau iškepa visi blynai tada pasiruošiame varškę, sumaišome ją su uogiene, o tada sukame į blynus, belieka pakepinti susuktus blynus ir ragauti.

  • Nepamirškite gerai įkaitinti keptuvės, nes labai lips blynai.
  • Nepavykusių blynų neišmeskite, juos galima supjaustyti ir pakepti keptuvėje-skanu, tas pats galioja ir „vakarykščiams“ blynams.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *