Karameliniai saldainiai

Receptas paprastas, o saldainių skonis neatsilieka nuo garsiųjų weerther’s original.

  • 100g grietinės,
  • 100g cukraus,
  • 30g sviesto.

Gaminimas labai paprastas, galima saldainius kepti ir nelimpančioj keptuvėj arba puode. Dedame grietinę, cukrų, palaukiam kol cukrus ištirps, sudedame sviestą ir gerai sumaišome kai sviestas ištirpsta. Tada belieka maišyti ir laukti kol pradės tirštėti bei iš šviesios pasidarys rusva masė, supilame į paruoštą indą su įtiesta folija (bent jau man ją vėliau pavyko nulupti) ir kai atvėsta suskaldome arba supjaustome peiliu.

  • Jeigu norite kramtomų saldainių galima virti trumpiau, t.y. supilti į indą vos vos parudavus.
  • saldainio konsistenciją galima patikrinti įlašinus masės į šaltą vandenį, jeigu jau išvirė-iškart sustings.
  • tobulam skoniui galima įlašinti vanilės esencijos arba cukraus su vanilinu (tik ne vanilinio cukraus, jis tik sugadins, rinkitės natūralią produkciją)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *