Kaip skaniai išvirti spagečius

Kartais virdami makaronus nesivadovaujam jokiom taisyklėm, dažniausiai ką pastebėjau tai spagečius verdant triokšt per pusę ir gerai bus. Na,gal skonio savybės ir nelabai nukentės,bet juk dings įdomumas sukt aplink šakutę!

  • Svarbiausia pirkite kietagrūdžius makaronus, jie yra sveikesni.
  • Spagečius dedame į verdantį vandenį, prieš tai jį pasūdžius.
  • Vandens reikia labai daug, maždaug 1l vandens 100g makaronų, kuo daugiau vandens, tuo mažesnė tikimybė jiems nesulipti.
  • Kad spagečių nereiktų laužyti prieš juos dedant į vandenį paimame abiem rankom ir virš puodo viena ranka darome sukimo judesį į vieną pusę, kita į kitą ir paleidžiame makaronus, tada jie sukrenta tokia gražia „gėlyte“.
  • Tada belieka laukti kol spagečiai „sučiuoš“ į puodą, nereikia jų maišyti, jie patys sukris.
  • Dažniausiai al dente spagečiai verdami 9-11min. Virti reikėtų ant mažos ugnies, neuždengtame puode, kartkartėmis pamaišant.
  • Išvirus makaronus nupilame ir praskalaujame karštu vandeniu, taip jie net atvėsę nesulips.

spaghetti

makaronai

IMG_3118

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

One thought on “Kaip skaniai išvirti spagečius

  1. […] kadangi kasdieninis, tai galima naudot nebūtinai spagečius, bet jus jau mokinau juos virti štai čia, o faršą taip pat galite rinktis kiaulienos, jautienos,vištienos, o gal net […]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *