Įdaryta višta arba netikras zuikis vištoje

Kartais, kai žinote, jog į namus sugužės svečiai, o juos pavaišinti nesugalvojate kuo, ši įdaryta višta puikiai papuoš jūsų stalą ir užpildys svečių pilvelius:

  • Vištos (geriau nedidelės),
  • 300g kiaulienos faršo,
  • 2 kiaušiniai,
  • prieskonių,
  • stiklinė virtų ryžių,
  • dvi morkos.
  • alyvuogių aliejus.

Pirmiausia tai reiks užsiimti chirurgija ir atskirti vištieną nuo odelės, palikti tik sparnelius ir blauzdeles,skamba gal ir sunkiai, bet darbas labai lengvas. Kai jau turime vištos „išnarą“, tada iš to kas liko, susimalame faršą (krūtinėlė, šlaunelės) ir sumaišome su kiaulienos faršu. Sumaišytą faršą pasūdome,pagardiname prieskoniais, įmušame kiaušinius, sudedame ryžius ir tarkuotas morkas. Viską gerai išmaišome,išminkome ir kemšame į vištienos odelę, turėtų prisikimšti pilna. Atvirus galiukus uždarome su dantų krapštukų pagalba. Iš viršaus dar gerai pasūdome, paprieskoniuojame ir aptepame alyvuogių aliejumi. Kepame orkaitėje 200C apie valandą.

įdaryta višta

 

  • Galima naudoti ir vien kiaulienos arba vištienos faršą.
  • Atlikusių kauliukų neišmeskite, galima išsivirti sriubą.

įdaryta višta su salotom

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *