Greitas kiaulienos „guliašiukas“

Kartais pasitaiko taip, kad reikia padaryti valgyti labai greitai, atrodo daug visokių receptų, man, pavyzdžiui, greitai išeina iškepti blynus visokius, bet kai gaminau šitą troškinuką, jau buvo visokie blynai gerokai pabodę, teko suktis greitai ir išmaniai, gerai, kad turėjau pamarinuotos kiaulienos nugarinės šaldytuve:

  • 500g kiaulienos nugarinės,
  • kiaulienos prieskonių,
  • du šaukštai majonezo.

Kiaulieną supjaustome kubeliais, apibarstome prieskoniais,sudedame majonezą ir išmaišome. Geriausia būtų palikti pasimarinuoti bent jau trumpam, bet jeigu skubu tai galima kepti ir iškart, tik labiau pasūdyti (kartais mano receptuose atsižvelkite į tai,kad aš naudoju mažai druskos, tiesiog mano namuose yra pamažintas druskos vartojimas). Kepame gerai įkaitusioje keptuvėje, kas porą minučių pamaišant, kad apsiverstų gabaliukai. Iškepa per kokias 10min, dar palieku karštoje keptuvėje 5min. Garnyrui galite rinktis kas jums patinka, patiekiau su bulvėmis, bet manau labiau tiktų bulvių košė. Mėsytė buvo minkšta ir sultinga, papildomai padažo gaminti nebeprireikė.

  • Jeigu paliksite marinuoti mėsytę bent valandai, nedėkite druskos iškart, tik prieš pat kepant.
  • Patarčiau naudoti prieskonius be druskos, nes jie ir išsausins mėsą, ir kam mokėti už druską.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *