burokėlių sriuba

Šita sriuba pati mėgiamiausia man iš visų, net nežinau kodėl, bet išeina tikrai labai skani ir, keik žinau, sveika burokėliai:

  • 1l sultinio (skaniausia jautienos ar kiaulienos, bet tinka ir daržovių),
  • 300g virtų burokėlių,
  • 1 morka,
  • 3 nedidelės bulvės,
  • svogūnas,
  • grietinė.

Sultinį užverdame, burokėlius sutarkuojame ir pakepiname keptuvėje su morkomis,pjaustytos griežinėliais arba tarkuotomis, penkias minutes. Viską sudedame į verdantį sultinį, atskirai pakepiname nedidelį svogūną ir jį taip pat dedame į sultinį. Kai viskas vėl užverda, dedame nedideliais kubeliais pjaustytas bulves ir verdame 30min. Pagardiname grietine.

  • Jei naudojate mėsos sultinį tai pagardinkite lauro lapais, kvapiųjų pipirų žirneliais.
  • Burokėliai gali būti ir marinuoti, juos taip pat pakepiname keptuvėje.
  • Prieš virimo pabaigą (likus 5min) galima įmesti smulkintų svogūnų ar česnakų laiškų.

barščiai2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *