menkės kepsnys

Kažkaip nebemėgstu kitos žuvies,tik menkę, file:

  • Miltų,
  • krakmolo,
  • prieskonių (druska, paprika, aitrioji paprika, pipiriukai ir pan),
  • menkės file.

Menkė jeigu šaldyta tai geriau būtų dieną prieš padėti šaldytuve gilesniame dubenėlyje,kad atitirptų, jei šviežia tai tik skaniau. Susimaišome tris šaukštus miltų, šaukštą krakmolo, prieskonius, ir apvoliojame menkę, kepame keptuvėje kol apskrunda.

  • Labai greitas ir paprastas būdas skaniai žuviai, tinka su česnakiniu pomidorų-majonezo padažu.
  • Taip galima kepti ir kitokios žuvies file.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Žuvies kotletai

Pirmą kartą sugalvojau pagaminti žuvies kotletus. Galiu iškart pasigirti-gavosi tobuli. Taigi pabandysiu perteikti receptą ir jums, nors aš dažniausiai viską darau „iš akies“:

  • 500g žuvies file (aš rinkausi rudagalvių menkių),
  • kiaušinio
  • džiūvėsėlių
  • svogūno
  • morkos
  • svogūnų laiškų
  • druskos

Pirmiausia susimalame žuvį, bei svogūną. Tada mušam kiaušinį, pripjaustom svogūnų laiškų, pasūdome šiek tiek, įberiame porą šaukštų džiūvėsėlių, o morkas susitarkuojame štai taip:

IMG_2379

Ir taip pat sudedame į faršą, galutinis variantas atrodo štai taip:

žuvies kotletų faršas Tada formuojame kotletukus, apvoliojame džiūvėsiuose ir kepame gerai įkaitusioje keptuvėje.

  • Kotletukus apvolioti galite ir manų kruopose ar miltuose, tik faktas, skonis keisis, nežinau tik kuria linkme.
  • Tinka visokia žuvies mėsa, bet man menkės atrodo kad buvo tobulai, berods mama darydavo iš jūrinių lydekų,tai labiau žuvies skonis jaučiasi.
  • Jeigu perkate šaldytą glazūruotą žuvį tai atitirpus reikia paspaudyt,nes joje labai daug vandens lieka.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page