keptos duonos mišrainė su sūriu

Puikiai tinkanti mišrainė vaišių stalui:

  • 300g duonos,
  • 100g fermentinio sūrio,
  • indelio konservuotų žirnelių,
  • 3 šaukštai majonezo.

Duoną reikia supjaustyti kubeliais ir pakepinti, kai duona jau vėsta susipjaustome sūrį mažais kubeliais. Atvėsus duonai sumaišome sūrio kubelius, žirnelius ir majonezą, galima pagardinti druska ar česnaku.

  • Analogiškas mišrainės variantas su kukurūzais, vietoj žirnelių,arba viskuo iš karto.
  • Sūrį pirkite minkštą, kokį mėgstate, bet ne puskietį.
  • Kepant duoną dėkite tik į gerai įkaitusį aliejų, nes kitaip labai prisigers riebalų.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

šviežių daržovių sriuba

Pas ką dar yra žirnių šviežių tai pats metas paragauti skaniausios sriubos iš vasaros gėrybių:

  • stiklinė žirnelių (išlukštentų),
  • 2stiklinės pieno,
  • 3 stiklinės vandens,
  • 3-4 šviežios morkos,
  • 3-4 šviežios bulvės,
  • krapų (petražolių).

Paruošimo būdas labai paprastas, užkaičiame vandenį, jame paverdame pjaustytas daržoves, kokias 10min, tada suberiame žirnelius (kuo labiau subrendę, tuo geriau) ir kapotus krapus, dar paverdame 10min ir tada supilame pieną, užvirus uždengiame dangčiu ir paliekam šiek tiek pastovėti.

  • Labai skanu ir su šviežiais kopūstais.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page