Varškės desertas su žele

 

Manyčiau daugelis esate ragavę vaikystėje šio skanumėlio. Aš taip pat neseniai jį prisiminiau ir pamaniau kodėl nepabandyti jo pasigaminti pačiai:

  • 500g varškės.
  • 2 pakeliai grietinėlės skonio žele.
  • Įvairių skonių žele.
  • Vandens želėms.

Pirmiausia tai pasigaminame įvairių skonių žele ir paliekame sustingti. Tada pasiruošiame grietinėlės skonio žele, ištirpiname du pakelius žele pusėje litro karšto vandens, tada kai atvėsta sudedame pertrintą varškę ir viską išmaišome iki vientisos masės, jums gali padėti mikseris. Tada jau palaukiame kol visai atvėsta ir dedame žele gabaliukus.

  • Varškę patarčiau pirkti piure, tada bus mažiau gumuliukų.
  • Neskubėkite dėti žele ir ją pagaminkite su mažesniu kiekiu vandens, nes gali nesipjaustyti gabalėliais.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Labai skanus ir gaivus tortas

Šis receptas puikiai tiks tiems, kurių gimtadieniai vasarą, per karščius tiesiog „nelenda“ paprasti tortai ar skanėsiai:

  • 400ml plakamosios grietinėlės,
  • įvairių skonių žele,
  • grietinėlės skonio žele,
  • stiklinė sulčių (pvz ananasų),
  • biskvitinių sausainių, ar sausainių trupinių.

Įvairių skonių žele derėtų pasiruošti iš vakaro su mažesniu kiekiu vandens nei rekomenduojama (400ml),tam, kad eitų supjaustyti kubeliais. Kai jau turime žele kubelius tada galime pradėti gaminti tortą, pirmiausia užsikaičiame stiklinę sulčių ir ištirpiname jose grietinėlės skonio žele, bet neužverdame. Atvėsus želei išsiplakame grietinėlę, tada ją supilame į atvėsusią žele ir atsargiai išmaišome. Viską pilame į skardą išdėliotą sausainiais arba pabarstytą trupiniais ir primėtome žele gabaliukų.

  • Kartais grietinėlės skonio žele gali sutraukti, neišsigąskit, skonis nepakis, tiesiog sultys per rūgščios.
  • Galit bandyti vietoj grietinėlės skonio žele naudoti žele su skoniu,taip pat labai skanu, bandžiau.
  • Vietoj plakamosios grietinėlės galite pabandyti grietinę, irgi išplakti, tik ne per daug,turėtų būti taipogi labai skanu.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page