Traški vištiena

 

Jeigu kas bent kartą lankėtės garsiajame KFC greito maisto restorane tai žinote tą nuostabų sultingos vištienos skonį. Net ir tie kas nesilankėt jums pažadu-nenusivilsite:

  • Vištienos gabalėlių, pvz blauzdelių arba sparnelių.
  • Miltų
  • Krakmolo
  • Prieskonių: druskos, pipirų, saldžiosios paprikos, Svogūnų miltelių, česnakų miltelių, Cayenne pipiro (daugiau dėti aštresniems sparneliams).
  • Kiaušinio.
  • 50ml pieno.
  • Aliejaus kepimui.

Pirmiausia pasiruošiame miltų mišinį, beriame prieskonius, krakmolą ir gerai išmaišome. Tada išplakame kiaušinį su pienu. Tada įkaitiname aliejų keptuvėje arba gruzdintuvę. Kai aliejus įkaitęs imame vištienos gabaliuką pirmiausia dedame į pieno plakinį, tada į miltų mišinį ir į įkaitintą aliejų. Pagal didumą gabaliukų kepame 7-15min, jeigu keptuvėje tai reiks apversti, iškepus gaunasi gražiai rusva spalva. Labai skanu su bulvytėmis fri, pamokinsiu kepti ir jas, juk kam švaistyti pinigus ant šaldytų bulvyčių kai ne ką prasčiau galima pasigaminti ir patiems!

  • Jeigu skubate tai galite kiaušinio plakinį supilti tiesiog į indą kuriame yra mėsos gabaliukai ir sumaišyti, gausis tas pats.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Plovas orkaitėje

Plovą manau moka daryti daugelis, bet karais norisi pridėti šiokių tokių niuansų.

  • Apvaliagrūdžių (arba ilgagrūdžių) ryžių 1 stiklinė,
  • vištienos file 300g,
  • sultinys 1 kubelis (arba 1 šaukštelis ekologiško) ,
  • 1 morka,
  • 1 nedidelė cukinija,
  • 3 pomidorai,
  • 100g puskiečio sūrio,
  • 2,5 stiklinės vandens.

Vištienos file supjaustome nedideliais kubeliais ir pakepiname su tarkuotomis morkomis. Tada dedame į karščiui atsparų indą, supilame nuplautus ryžius, užpilame vandeniu su sultiniu ir ant viršaus sluoksniuojame pjaustytas giežinėliais cukinijas su pomidorais, pabaigai užbarstome viską tarkuotu sūriu. Pašauname į įkaitintą orkaitę (200C), ir kepame apie 40min, kol ryžiai išsitroškins.

plovas

  • Sūrį galite naudoti ir paprastą fermentinį.
  • Cukinija geriau būtų jauna, nes didelę reikia nulupti.
  • Vietoj vištienos taip pat galima naudoti ir kitą mėsą.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

vištos ketvirčiai su meksikietišku padažu

Kartais susidomi receptu, kuris skamba galima sakyti nevalgomai, taip buvo šįkart, o išvada tokia-valgoma, ir netgi labai skanu:

  • 2 šaukštai rupios druskos,
  • 3 vištos ketvirčiai (atskirtos blauzdelės nuo šlaunelių),
  • 1 šaukštas kalendros sėklų,
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų,
  • jalapeno pipiriukas (naudojau marinuotus, galima rūkytus, džiovintus),
  • 2 pomidorai, stambiai supjaustyti,
  • svogūnas,
  • 1/4 puodelio razinų,
  • 50g karčiojo šokolado (tarkuoto arba susmulkinto),
  • 2 česnako skiltelės,
  • 1 šaukštelis malto cinamono,
  • alyvuogių aliejaus;

Pirmiausia įtriname ketvirčius druska ir paliekame bent valandai. Per tą laiką galime pasiruošti padažą: nedidelę keptuvę įkaitinti ant vidutinės kaitros, suberti kalendras, pipirus ir pakepinti 2-3 minutes, kol ims skleisti aromatą. Tada prieskonius suberiame į trintuvą, įpilame 1/2 puodelio vandens, suberiame jalapenus, pomidorus, svogūną, razinas, šokoladą, česnakus, raudonėlius, cinamoną ir žiupsnį druskos, triname kol taps vientisa masė. Kai padažas paruoštas įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių. Troškintuve ant didelės kaitros pašildome aliejų, sudedame vištos ketvirčius ir skrudiname iš abiejų pusių apie 8 minutes, kol odelė taps traški. Jiems apskrudus supilame padažą, ir pakaitiname kol užvirs, tada troškintuvą perkeliame į orkaitę ir kepame apie valandą, kol vištiena taps itin minkšta. Maždaug po pusvalandžio ketvirčius apverčiame.

  • Patiekti rekomenduoju su ryžiais.
  • Pagal receptą šokolado buvo daugiau, bet nusprendžiau,kad jo tikrai per daug.
  • Dar galima su prieskoniais pakepinti ir kelis gvazdikėlius, tiesiog aš jų nemėgstu tai ir nenaudojau.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Sultinga kiniška vištiena

Šis patiekalas manau patiks visiem, net ir tiems, kas nelabai mėgsta kinų masitą, jeigu nemėgimo priežastis imbierai bei česnakai:

  • 300g vištienos krūtinėlės (arba kumpelių),
  • šaukštelio krakmolo,
  • trijų šaukštų sojos padažo,
  • šaukštelio cukraus,
  • dviejų šaukštų vandens (marinatui),
  • 50ml vandens (kepimui).

Pirmiausia pasiruošiame krūtinėlę, supjaustome juostelėmis ir pamarinuojame su krakmolu, sojų padažu, cukrumi bei dviem šaukštais vandens. Sumaišius mėsytę paliekame bent pusvalandžiui. Kai mėsytė pasimarinavo, įkaitiname keptuvę ant didelės ugnies (geriausia jeigu turite WOK), dedame vištienos gabaliukus ir iš abiejų pusių pakepiname maždaug po minutę, tada įpilame 50ml vandens ir greitai uždengiame dangčiu, kad pasitroškintų garuose. Po minutės net ir krūtinėlė bus itin sultinga.

  • Šitaip gamintą vištieną galima pagardinti saldžiarūgščiu padažu.
  • Jeigu rinksitės vištienos kumpelius, mėsa bus dar sultingesnė.
  • jeigu mėgstate česnakus ir imbierus, prieš kepant mėsytę galima pakepinti smulkinto česnako ir imbiero (apie 30 sekundžių) ir tik tada dėti vištieną.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Vištienos blyneliai

Visiems blynų ir mėsos mėgėjams:

  • 300g vištienos krūtinėlės,
  • šaukštas krakmolo,
  • 1 kiaušinis,
  • vištienos prieskoniai,
  • šaukštas majonezo.

Krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais,pabarstome prieskoniais, druska, įmušame kiaušinį, gerai išmaišome,dedame šauštą majonezo, išmaišome, tada beriame krakmolą ir paskutinį kartą gerai išmaišome, jei tešla skystoka, dedame dar krakmolo. Kepame keptuvėje kol gražiai apskrunda.

  • Galima naudoti ne tik krūtinėlę, taip pat šlaunelių mėsą.
  • Labai tinka valgyti su ryžiais.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Įdaryta višta arba netikras zuikis vištoje

Kartais, kai žinote, jog į namus sugužės svečiai, o juos pavaišinti nesugalvojate kuo, ši įdaryta višta puikiai papuoš jūsų stalą ir užpildys svečių pilvelius:

  • Vištos (geriau nedidelės),
  • 300g kiaulienos faršo,
  • 2 kiaušiniai,
  • prieskonių,
  • stiklinė virtų ryžių,
  • dvi morkos.
  • alyvuogių aliejus.

Pirmiausia tai reiks užsiimti chirurgija ir atskirti vištieną nuo odelės, palikti tik sparnelius ir blauzdeles,skamba gal ir sunkiai, bet darbas labai lengvas. Kai jau turime vištos „išnarą“, tada iš to kas liko, susimalame faršą (krūtinėlė, šlaunelės) ir sumaišome su kiaulienos faršu. Sumaišytą faršą pasūdome,pagardiname prieskoniais, įmušame kiaušinius, sudedame ryžius ir tarkuotas morkas. Viską gerai išmaišome,išminkome ir kemšame į vištienos odelę, turėtų prisikimšti pilna. Atvirus galiukus uždarome su dantų krapštukų pagalba. Iš viršaus dar gerai pasūdome, paprieskoniuojame ir aptepame alyvuogių aliejumi. Kepame orkaitėje 200C apie valandą.

įdaryta višta

 

  • Galima naudoti ir vien kiaulienos arba vištienos faršą.
  • Atlikusių kauliukų neišmeskite, galima išsivirti sriubą.

įdaryta višta su salotom

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Vištos blauzdelės tešloje

Labai sudomino toks gaminimo būdas, išėjo tikrai sultinga mėsytė, tik, kitą kartą labiau pasistengčiau su druska:

  • 6 vištos blauzdelės,
  • druskos,
  • citrinos,
  • miltų,
  • stiklinė vandens.

Iš miltų su vandeniu užsimaišome tešlą, ji turi nelipti prie pirštų. tada ją iškočiojame ir dedame blauzdeles, jas pasūdome, apšlakstome citrinos sultimis (aš ir sumečiau pačias citrinas). Tada tešloje blauzdeles uždarome ir kepame 200C orkaitėje 40min-1h.

vištiena tešloje

  • Kada iškepė išduos tešla, ji turėtų būti gražiai apskrudusi, o vištiena bus iškepusi savo sultyse ir garuose.
  • Tešlos, beje, nevalgykite,bet galite atiduoti paukščiukams.
  • Galima kepti ir visą vištą, tada reikės daugiau tešlos pasidaryti ir kepti porą valandų.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

skanus vištienos krūtinėlės troškinukas

kartais tiesiog norisi greitai ir skaniai:

  • Vištienos krūtinėlė
  • maža cukinija
  • keturios bulvės
  • dvi morkos
  • krapai
  • grietinė
  • prieskoniai.

O gaminti labai paprasta, pirmiausia pakepinam krūtinėlę, apiberiame prieskoniais (tinka karis, vištienos prieskoniai, aš labai mėgstu kalendrą). Į tą laiką nusiskutam bulves, morkas, susipjaustom norimo dydžio gabalėliais. Krūtinėlę sudedame į troškintuvą, ar puodą, užpilame pusė litro vištienos sultinio, suberiame daržoves, kapotus krapus. Verdame apie 30min, tada susipjaustome cukiniją ir ją taip pat suberiame į troškinį, įdedame grietinės, paverdame dar 10min ir skanaus!

  • Galite pabandyti viską troškinti orkaitėje, turėtų būt ne ką mažiau skanu.
  • Grietinę galite keisti grietinėle, bus dar švelnesnis skonis.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page