tiršta kukurūzų sriuba

Gal šis receptas ir ne visai vasariškas, bet lietingai vasaros dienai puikiai tiks.

  • kukurūzai 400g,
  • pienas 500ml,
  • bulvės 1-2,
  • morka,
  • svogūnai 1-2,
  • druską pagal skonį.

PIrmiausia susmulkiname ir pakepiname svogūnus, vėliau prie jų prisijungia ir morkytė. Tada juos supilame į verdantį pieną, sudedame smulkiai pjaustytas bulves ir verdame apie 20min, baigiant virti suberiame kukurūzus ir dar paverdame 10min, viską susmulkiname su blenderiu, pasūdome pagal skonį.

  • tiems kas negali be mononatrio gliutamato tai pirmyn, įmeskite į sriubą kubelį.
  • kukurūzai gali būti tiek konservuoti tiek šaldyti.
  • dėl skonio galima įtarkuoti kietojo sūrio.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page