Kefyro lietiniai su varške

Kartais būna taip kad turi kefyro, jo nebenori ir net nežinai kaip jo atsikratyt, geras būdas-blynai. Lietiniams gal kiek „lepi“ tešla, tai kas nelabai patyrę lietinių kepėjai tai nerekomenduoju, nes kefyras ir taip tirštas, o su miltais dar sutirštėja, sunku atitaikyti skystumą,kad dar išeitų lietiniai:

  • Kefyro 300-500ml,
  • miltų,
  • 1-2 kiaušiniai (priklauso nuo to kiek yra kefyro),
  • cukraus,
  • druskos,
  • 200g varškės,
  • uogienės.

Pirmiausia užsimaišome tešlą, kaip jau minėjau, ji turėtų būti pakankamai skysta kaip lietiniams, bet sunku nustatyti,kad blynai neplyštų, nes proporcija kad kiek nori blynų,tiek reikia šaukštų miltų čia netinka, reikėtų miltų mažiau. Geriausia bandyti kepti ir žiūrėti ar pavyksta apversti. Kai jau iškepa visi blynai tada pasiruošiame varškę, sumaišome ją su uogiene, o tada sukame į blynus, belieka pakepinti susuktus blynus ir ragauti.

  • Nepamirškite gerai įkaitinti keptuvės, nes labai lips blynai.
  • Nepavykusių blynų neišmeskite, juos galima supjaustyti ir pakepti keptuvėje-skanu, tas pats galioja ir „vakarykščiams“ blynams.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Juodųjų serbentų uogienė (greitasis metodas)

Kadangi soduose krūmai linksta nuo uogų kekių tai metas jas „naikint“ tolesniam vartojimui, o geriausias būdas-virti uogienes. Mano atveju, galima rinktis bet kokias uogas, viską bus galima virti taip pat, nes naudoju greitąjį metodą-cukrų uogienėms, kuo tas cukrus ypatingas? Turi pektino, o pektinas tirština, plius jo reikia dvigubai mažiau nei paprasto cukraus. Žodžiu, reikės:

  • 2kg serbentų
  • 1kg cukraus uogienėms
  • 100ml vandens

Pirmiausia tai susitvarkom uogas, išrankiojam lapelius, jeigu skynėt taip,kad reiktų dvigubai dirbt, bet ir šiaip truputį prikrenta, jei yra tai atskiriat nuo kekių ir pan. Tada nuplaunam, galima po tekančiu vandeniu, bet aš mėgstu užmerkt ir ranka dar „pamakaluot“ tada iškyla visokios smulkios šiukšlytės, nukošiam. Belieka tik berti į puodą, pilti vandenį ir cukrų, bei virti 15min, taip šiais laikais paprasta išsivirti uogienę.

IMG_2370

Dar nepraėjus 15min, uogienė jau kaip ir į pabaigą, aišku tas putas reikėtų nuimti, skaidresnė uogienė tada ir ilgiau laikosi.

IMG_2371

Supilstom į paruoštus stiklainius ir užsukam, jau gal po 10min girdisi kaip dangteliai pukšti (užsidaro su slėgiu)

  • Stiklainius reikėtų išplauti su soda ir nauja kempinėle karštame vandenyje.
  • Dangtelius taip pat, dar mėgstu juos perlieti verdančiu vandeniu.
  • Labai rekomenduoju naudoti uogienių cukrų, kaina gaunasi ta pati, ir gana saldi, bet ne per daug, kaip kartais būna su paprastu cukrumi kad net sprangios pasidaro. Taip pat susitaupo laiko virimui, aš visom keturiom už šį cukrų.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page