Jautiena su brokoliais

Šis patiekalas puikiai tiks jautienos mėgėjams, ypač tiems, kurie nemėgsta „guminės“ mėsos. Venai porcijai reikės:

  • 200g jautienos kumpio,
  • penkių pipirų mišinio,
  • druskos,
  • 200g brokolių.

Jautieną supjaustome juostelėmis ir pakepiname keptuvėje, apie 10min, baigant kepti pagardiname druska ir pipirų mišiniu. Vėliau įpilame stiklinę vandens ir troškiname, galima ir toje pačioje keptuvėje arba troškintuve, taip troškiname dar 20min. Kol mėsa baigia troškintis išverdame brokolius, jiems pilnai užtenka 5min verdančiame vandenyje. Pabaigai sumaišome mėsytę su brokoliais ir patiekiame su norimu garnyru.

  • Jautieną galima pakeisti ir kiauliena.
  • Brokolius galima maišyti su žiediniais kopūstais, galima naudoti šaldytus.

jautiena su brokoliais

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

skanus vištienos krūtinėlės troškinukas

kartais tiesiog norisi greitai ir skaniai:

  • Vištienos krūtinėlė
  • maža cukinija
  • keturios bulvės
  • dvi morkos
  • krapai
  • grietinė
  • prieskoniai.

O gaminti labai paprasta, pirmiausia pakepinam krūtinėlę, apiberiame prieskoniais (tinka karis, vištienos prieskoniai, aš labai mėgstu kalendrą). Į tą laiką nusiskutam bulves, morkas, susipjaustom norimo dydžio gabalėliais. Krūtinėlę sudedame į troškintuvą, ar puodą, užpilame pusė litro vištienos sultinio, suberiame daržoves, kapotus krapus. Verdame apie 30min, tada susipjaustome cukiniją ir ją taip pat suberiame į troškinį, įdedame grietinės, paverdame dar 10min ir skanaus!

  • Galite pabandyti viską troškinti orkaitėje, turėtų būt ne ką mažiau skanu.
  • Grietinę galite keisti grietinėle, bus dar švelnesnis skonis.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Greitas kiaulienos „guliašiukas“

Kartais pasitaiko taip, kad reikia padaryti valgyti labai greitai, atrodo daug visokių receptų, man, pavyzdžiui, greitai išeina iškepti blynus visokius, bet kai gaminau šitą troškinuką, jau buvo visokie blynai gerokai pabodę, teko suktis greitai ir išmaniai, gerai, kad turėjau pamarinuotos kiaulienos nugarinės šaldytuve:

  • 500g kiaulienos nugarinės,
  • kiaulienos prieskonių,
  • du šaukštai majonezo.

Kiaulieną supjaustome kubeliais, apibarstome prieskoniais,sudedame majonezą ir išmaišome. Geriausia būtų palikti pasimarinuoti bent jau trumpam, bet jeigu skubu tai galima kepti ir iškart, tik labiau pasūdyti (kartais mano receptuose atsižvelkite į tai,kad aš naudoju mažai druskos, tiesiog mano namuose yra pamažintas druskos vartojimas). Kepame gerai įkaitusioje keptuvėje, kas porą minučių pamaišant, kad apsiverstų gabaliukai. Iškepa per kokias 10min, dar palieku karštoje keptuvėje 5min. Garnyrui galite rinktis kas jums patinka, patiekiau su bulvėmis, bet manau labiau tiktų bulvių košė. Mėsytė buvo minkšta ir sultinga, papildomai padažo gaminti nebeprireikė.

  • Jeigu paliksite marinuoti mėsytę bent valandai, nedėkite druskos iškart, tik prieš pat kepant.
  • Patarčiau naudoti prieskonius be druskos, nes jie ir išsausins mėsą, ir kam mokėti už druską.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page