Medaus tortas

Nežinau kaip jums, bet man medaus tortas, o ypač naminis, yra kažkas TOKIO… O ir pagaminti yra jį labai paprasta.

  • Sviestas 100g.
  • Cukrus 1st.
  • Medus 2-3 valg. šaukštai.
  • Soda 1 arbat. šaukštelis.
  • Miltai 4st.
  • Grietinė 1000ml.
  • Cukrus pusė st. (galima naudoti cukraus pudrą).
  • Citrinos sultys 4 arbat. šaukštai.

Pirmiausia ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi karšto vandens vonelėje. Kai viskas ištirpę įsukame kiaušinius, ir šiek tiek pakaitiname. Sudedame miltus su soda ir išminkome minkštą tešlą. Tešlą pasidaliname į maždaug 5 dalis ir iškoičiojame 5 blynus, jie gaunasi maždaug 2mm. storio, blynus galime kočioti šiek tiek didesnius nei kepimo forma, kadangi nupjaustyti kraštai liks trupiniams. Blynus kepame 180 laipsnių orkaitėje maždaug 4 minutes. Į tą laiką išplakame grietinę su cukrumi ir citrinų sultimis, plakama grietinė iš pradžių būna gerokai skysta, tačiau paplakus ganėtinai staiga sutirštėja. Tepame ant dar šiltų blynų, viršutinį sluoksnį bei kraštus apibarstome trupiniais. Paliekame tortą vėsiau bent kelioms valandoms, kad susigertų kremas.

  • Labai skanu paprastą cukrų pakeisti cukranendrių cukrumi.
  • Nepersistenkite plakdami grietinę, kadangi gausite sviestą.
  • Galima sluoksniuose dėti mėgiamų vaisių, uogų, arba žele.

medaus tortas 1

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Labai skanus ir gaivus tortas

Šis receptas puikiai tiks tiems, kurių gimtadieniai vasarą, per karščius tiesiog „nelenda“ paprasti tortai ar skanėsiai:

  • 400ml plakamosios grietinėlės,
  • įvairių skonių žele,
  • grietinėlės skonio žele,
  • stiklinė sulčių (pvz ananasų),
  • biskvitinių sausainių, ar sausainių trupinių.

Įvairių skonių žele derėtų pasiruošti iš vakaro su mažesniu kiekiu vandens nei rekomenduojama (400ml),tam, kad eitų supjaustyti kubeliais. Kai jau turime žele kubelius tada galime pradėti gaminti tortą, pirmiausia užsikaičiame stiklinę sulčių ir ištirpiname jose grietinėlės skonio žele, bet neužverdame. Atvėsus želei išsiplakame grietinėlę, tada ją supilame į atvėsusią žele ir atsargiai išmaišome. Viską pilame į skardą išdėliotą sausainiais arba pabarstytą trupiniais ir primėtome žele gabaliukų.

  • Kartais grietinėlės skonio žele gali sutraukti, neišsigąskit, skonis nepakis, tiesiog sultys per rūgščios.
  • Galit bandyti vietoj grietinėlės skonio žele naudoti žele su skoniu,taip pat labai skanu, bandžiau.
  • Vietoj plakamosios grietinėlės galite pabandyti grietinę, irgi išplakti, tik ne per daug,turėtų būti taipogi labai skanu.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page