Labai skanūs čeburėkai (tešlos receptas)

Kartais kai apima nostalgija, tai galit pamėginti šitokį čeburėkų tešlos receptą:

  • 250 ml vandens,
  • 20 ml aliejaus,
  • 1 a.š. su kaupu druskos,
  • 80 g miltų plikiniui,
  • 1 kiaušinis,
  • 30 ml degtinės,
  • 480 g miltų
Vandenį užverdame kartu su aliejumi ir druska. Supilame plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Kai tešla pravėso, įmušame kiaušinį, supilame degtinę, tada suberiame miltus ir gerai išminkome. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve maždaug valandai. Išimtą tešlą perminkome, plonai plonai iškočiojame, dedame įdarą, sandariai užspaudžiame kraštelius, su šakute arba rankomis. Paruoštus čeburekus dedame į gruzdintuvę arba keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.

  • Su įdaru galite fantazuoti, skanu ir su mėsa ir su pievagrybiais ar sūriu.
  • Jeigu įdarui naudosite faršą reikia įpilti pusė stiklinės kefyro.
  • Degtinė tešloje naudojama tam, kad neprisigertų aliejaus.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Vištos blauzdelės tešloje

Labai sudomino toks gaminimo būdas, išėjo tikrai sultinga mėsytė, tik, kitą kartą labiau pasistengčiau su druska:

  • 6 vištos blauzdelės,
  • druskos,
  • citrinos,
  • miltų,
  • stiklinė vandens.

Iš miltų su vandeniu užsimaišome tešlą, ji turi nelipti prie pirštų. tada ją iškočiojame ir dedame blauzdeles, jas pasūdome, apšlakstome citrinos sultimis (aš ir sumečiau pačias citrinas). Tada tešloje blauzdeles uždarome ir kepame 200C orkaitėje 40min-1h.

vištiena tešloje

  • Kada iškepė išduos tešla, ji turėtų būti gražiai apskrudusi, o vištiena bus iškepusi savo sultyse ir garuose.
  • Tešlos, beje, nevalgykite,bet galite atiduoti paukščiukams.
  • Galima kepti ir visą vištą, tada reikės daugiau tešlos pasidaryti ir kepti porą valandų.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page