Svogūnlaiškiai

 

 

Svogūnų laiškų auginimas

 

Kiekvieną pavasarį kai jau tirpsta sniegas aš jau ragauju vasara kvepiančius šaltibarščius, tam labai reikalingi svogūnų laiškai. Aišku apie tai reikia pagalvoti gerokai dar prieš gaminant šaltibarščius, bet turiu keletą patarimų, kurie padės jums kuo greičiau užsiauginti svogūnlaiškių ant savo palangės. Tad jums reikės:

  • Svogūnų, geriausia prasikalusių, bet ne bėda ir bet kokie.
  • Vazono, lovio, nupjauto butelio arba tiesiog stiklainiuko.
  • Žemių arba durpių substrato.
  • na ir amunicijos: peilio, pirštinių (jei nenorite iš panagių krapštinėti žemių) ir vandens.

Sodinimas vyksta labai paprastai, galima tiesiog pripilti žemių, padrėkinti ir sukaišioti svogūniukus, palaistyti. Bet jeigu norite,kad užaugtų kuo greičiau, tada yra kelios gudrybės:

  • Reikia truputį nupjauti šaknis, jos vis tiek būna padžiūvusios, o apipjaustytos išlenda greičiau ir labai vešlios, todėl gauna pakankamai vandens ir užauga labai greitai (maždaug po poros savaičių jau skinu negailėdama)
  • nesvarbu ar prasikalę jau laiškai ar dar ne patariu juos paimti ir nupjauti, tada visi auga vienu metu, labai gražiai išlenda ir nesiraito.  

Toliau sodinimas vyksta įprastai. Aišku, nepamirškite gana dažnai laistyti ir po poros savaičių jau galėsite mėgautis šviežiais šaltibarščiais su svogūnlaiškiais!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Trinta pomidorų sriuba

Aš beveik visada verdu burokėlių arba rūgštynių sriubas, nes tai mano mėgstamiausios ir labai skaniai išeina, bet kartais prisikaupia per daug močiutės pomidorų ir norisi kažko naujo, tada darau pomidorienę:

  • 500g pomidorų,
  • stiklinė sultinio,
  • nedidelio svogūno,
  • tarkuoto sūrio.

Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame, tada sutriname su blenderiu, užkaičiame su stikline sultinio. Kol sriuba verda pakepiname svogūnus ir sumetame į sriubą. Verdame maždaug 25min, tada įdedame sūrio ir patiekiame.

  • Labai skanu su sūriu mozzarella.
  • Galima pagal receptą dėti virtų ryžių, bet aš to niekada nedarau.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page