Sūrio sriuba su skrebučiais

Kartais taip jau atsitinka, kad nusibosta įprastos sriubos, turiu omenyje burokėlių, kopūstų, ir panašiai.. Šįkart sugalvojau išbandyti sūrio sriubą, rezultatas-puikus:

  • 4 bulvių,
  • svogūno,
  • morkos,
  • 250g lydyto sūrio,
  • aliejaus,
  • druskos,
  • duonos traškučių ar batono skrebučių (naudojau „Bon Chance“ su sūriu ir česnakais).

Bulves susipjaustome kubeliais ir išverdame pasūdytame vandenyje (vandens tiek, kad apsemtų bulves, galima ir 1cm virš jų, bus skystesnė sriuba, nes gaunasi tiršta labai). Tarkuotą morką pakepinti aliejuje su smulkintu svogūnų, galima ir stambiau,vis tiek viską po to  reiks susmulkinti. Pakepintas daržoves sudėti į puodą su išvirtomis bulvėmis. Belieka į sriubą sudėti lydytą sūrį ir maišant užvirti, tada viską susmulkinti trintuvu iki vientisos masės. Sriubą supilsčius į lėkštes patiekti su skrebučiais.

  • galima pagardinti šviežiomis petražolėmis ar laiškiniais česnakais.
  • bulves rinkitės vidutinio dydžio.
  • sūrelį galite išbandyti ir su skoniais, pvz su kumpiu, taip dar skaniau.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

makaronai su faršu

Na, kažkada čia buvo labai intriguojanti naujovė, o dabar paprasčiausias kasdieninis maistas, o kadangi kasdieninis, tai galima naudot nebūtinai spagečius, bet jus jau mokinau juos virti štai čia, o faršą taip pat galite rinktis kiaulienos, jautienos,vištienos, o gal net sojas:

  • Makaronų,
  • 200-300g faršo,
  • sūrio,
  • makaronų padažo.

faršas

Pakepiname faršą, apibarstome druska, juodais pipirais (geriausia šviežiai grūstais).

IMG_3103

Jei neturite padažo, galima naudoti parduotuvinį, būna bolognese, arba galite gamintis patys, pagal mano receptą iš šviežių pomidorų.

faršas

Apkepus faršui pilame padažą.

makaronams

Faršą su padažu dar šiek tiek patroškiname. Padažą pilame ant makaronų.

  • Jeigu norite aštriau, galite įdėti truputėlį kajeno pipiriuko (tik labai atsargiai, super aštrus)
  • Paįvairinimui galima pakepinti svogūnų prieš faršą, tada baigiant sudėti.
  • Nepamirškite pagardinti sūriu.

makaronai su farsu

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

keptos duonos mišrainė su sūriu

Puikiai tinkanti mišrainė vaišių stalui:

  • 300g duonos,
  • 100g fermentinio sūrio,
  • indelio konservuotų žirnelių,
  • 3 šaukštai majonezo.

Duoną reikia supjaustyti kubeliais ir pakepinti, kai duona jau vėsta susipjaustome sūrį mažais kubeliais. Atvėsus duonai sumaišome sūrio kubelius, žirnelius ir majonezą, galima pagardinti druska ar česnaku.

  • Analogiškas mišrainės variantas su kukurūzais, vietoj žirnelių,arba viskuo iš karto.
  • Sūrį pirkite minkštą, kokį mėgstate, bet ne puskietį.
  • Kepant duoną dėkite tik į gerai įkaitusį aliejų, nes kitaip labai prisigers riebalų.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

makaronai su daržovėm ir sūriu

Kartais naujam skoniui reikia labai nedaug:

  • makaronų (kokių tik norit),
  • daržovių (morkų, žirnių, ir pan, šaldytų arba konservuotų),
  • sūrio.

Išsiverdame makaronus, kaip jau sakiau, geriausia virti tiek, kiek parašyta ant pakelio, tada bus al dente. Daržoves pašildome keptuvėje (šaldytas ilgiau, konservuotas trumpiau). Pabaigai užtarkuojame sūrio.

  • Čia labiau esmė ne recepte, bet idėjoje, ką suvalgyti.
  • Daržoves galite rinktis ir šviežias, tereiks su jomis ilgiau padirbėti.
  • Labai skanu su „bonduelle“ konservuotomis daržovėmis.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Trinta pomidorų sriuba

Aš beveik visada verdu burokėlių arba rūgštynių sriubas, nes tai mano mėgstamiausios ir labai skaniai išeina, bet kartais prisikaupia per daug močiutės pomidorų ir norisi kažko naujo, tada darau pomidorienę:

  • 500g pomidorų,
  • stiklinė sultinio,
  • nedidelio svogūno,
  • tarkuoto sūrio.

Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame, tada sutriname su blenderiu, užkaičiame su stikline sultinio. Kol sriuba verda pakepiname svogūnus ir sumetame į sriubą. Verdame maždaug 25min, tada įdedame sūrio ir patiekiame.

  • Labai skanu su sūriu mozzarella.
  • Galima pagal receptą dėti virtų ryžių, bet aš to niekada nedarau.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Makaronai su avokadu

Jeigu turite avokado ir norite skanios vakarienės-būtinai išbandykite:

  • makaronų (naudojau spageti),
  • pomidorų padažo,
  • avokado,
  • sūrio,
  • 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus.

Pirmiausia išsiverdam makaronus su šaukšteliu aliejaus, juos išvirus nupilame ir pagardiname pomidorų padažu. Susipjaustome avokadą, beriame į makaronus ir, žinoma, jeigu mėgstate, tarkuojame sūrio.

  • Išvirusius makaronus galite perplauti karštu vandeniu,tada jie nesulips net ir atvėsę.
  • Avokadą galite ir sutrinti su pomidorų padažu.
  • Nepamirškite makaronus virti kiek nurodyta ant pakelio, geriausia valgyti al dente, tiesiog tai sveikiau mūsų virškinimui.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Pica

Dar nepažįstu nė vieno žmogaus kuris nemėgsta picos, o kokia pica gali būti skanesnė negu naminė? Gali pasirinkti kokius nori produktus, krauni visko tiek kiek širdis geidžia, iškepi ir belieka mėgautis, tik pastebėjau dažnas nežino kaip pačiam išsikepti padą, tad skubu jums į pagalbą!

tešlai:

  • šaukštelis sausų mielių ~5g.
  • stiklinė drungno vandens
  • du šaukšteliai cukraus
  • pusė šaukštelio druskos
  • du šaukštai alyvuogių aliejaus
  • trys stiklinės miltų

Paruošimo būdas:

Pirmiausia pilame vandenį į indą kuriame maišysime, tada suberiame mieles, cukrų, druską, aliejų ir maišant dedame po šaukštą miltų. Jeigu miltų mažai galima dėti ir daugiau, tešla turi nebelipti prie pirštų. Pagal itališką receptą rekomenduojama palikti bent per naktį šaldytuve, bet užtenka ir palikti kambario temperatūroje maždaug valandai. tešlai pakilus galima ją kočioti norimo storio,tepti padažą ir dėti produktus.

picos padasNepamirškite pabarstyti kepimo popieriaus arba skardos miltais.

picos padas su pomidorų pastaSkaniausia yra su pomidorų pasta, bet galima naudoti ir pomidorų padažą

pica su kumpiuPirmiausia dedame sūrį,o tada mėsytę ar kitus produktus.

pica su kumpiu ir grybaisTaip pica atrodo prieš pašaunant į įkaitintą orkaitę, kuo karštesnė, tuo geriau, tik nesudeginkit

Patarimai skaniai picai:

  • Geriausia ant pado naudoti pomidorų pastą, o ne padažą, arba maišyti pomidorų padažą su majonezu truputėlį kitokiam skoniui.
  • Nedideliai ~30 cm skersmenis picai užtenka 60g sūrio. Sūris dedamas iškart po padažo, o tada visi kiti produktai.
  • Labai skanu su konservuotomis Lombardijos paprikomis.
  • Mėgstantiems pievagrybius nepamirškite jų nulupti, nebent labai mažiukai.picos Lombardijos gabaliukai
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page