Voveraičių sriuba

Atėjus rudeniui visi lekiam į mišką grybaut, o aš kai tokia „nuostabi“ grybautoja, man belieka rinkti tik voveraites, nes tik jomis nebijau apsinuodyti. Jau daug kartų teko įsitikinti, kad voveraites reikia gaminti tik labai skaniai ir negadinti be reikalo, taigi, sriuba:

  • 300g apvirtų voveraičių,
  • 2l daržovių sultinio,
  • svogūno,
  • morkos,
  • poros nedidelių bulvių

Daržovių sultinį galite naudoti iš pakelio, bet geriausia būtų išsivirti patiems. Kol sultinys verda reikia pakepinti smulkintą svogūną,vėliau voveraites reikėtų šiek tiek pakepinti ant sviesto, tada jos labai gardžiai pakvimpa, sumaišom su svogūnais, dar minutėlę pakepiname ir dedame į verdantį sultinį, taip pat suberiame kapotas morkas ir bulves pjaustytas nedideliais kubeliais.

  • Tą kartą neturėjau, bet labai, tiesiog nerealiai pagardina šią sriubą saliero lapkočiai, taip pat krapai su petražolėmis.
  • Voveraites apvirtas ir pakepintas galite sušaldyti, tada galėsite sriuba lepintis ir vėliau.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

sriuba „charčio pusseserė“

Labai labai mėgtstu charčio sriubą, bet ji pagal receptūrą verdama iš avienos sultinio. TIk,kad  avyčių aš pati tikrai nepirkisu ir nevalgysiu, tai man tinka ir paprastesnis variantas, turėtų ir jums patikti:

  • 2l daržovių ar mėsos sultinio,
  • 1-2 morkų,
  • 2 bulvių,
  • paprikos,
  • svogūno,
  • petražolių.

Sriubą verdame paprastai, kaip ir visas kitas sriubas, morkas sukapojame, šiai sriubytei tinka ir stambiau, bulves taip pat, supjaustome papriką, svogūną (galima ir pakepinti), viską verdame sultinyje, o pabaigoje įberiame kapotų šviežių petražolių.

  • Jei sultinys mėsos, galite įdėti ir mėsytės gabaliukų.
  • Šiai sriubai „priklauso“ būti „skystokai“, geriausia virti riebesniame vištienos sultinyje.
  • Lauro lapai nelabai tinka, bet galima įberti kvapiųjų pipirų.

sriuba2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

burokėlių sriuba

Šita sriuba pati mėgiamiausia man iš visų, net nežinau kodėl, bet išeina tikrai labai skani ir, keik žinau, sveika burokėliai:

  • 1l sultinio (skaniausia jautienos ar kiaulienos, bet tinka ir daržovių),
  • 300g virtų burokėlių,
  • 1 morka,
  • 3 nedidelės bulvės,
  • svogūnas,
  • grietinė.

Sultinį užverdame, burokėlius sutarkuojame ir pakepiname keptuvėje su morkomis,pjaustytos griežinėliais arba tarkuotomis, penkias minutes. Viską sudedame į verdantį sultinį, atskirai pakepiname nedidelį svogūną ir jį taip pat dedame į sultinį. Kai viskas vėl užverda, dedame nedideliais kubeliais pjaustytas bulves ir verdame 30min. Pagardiname grietine.

  • Jei naudojate mėsos sultinį tai pagardinkite lauro lapais, kvapiųjų pipirų žirneliais.
  • Burokėliai gali būti ir marinuoti, juos taip pat pakepiname keptuvėje.
  • Prieš virimo pabaigą (likus 5min) galima įmesti smulkintų svogūnų ar česnakų laiškų.

barščiai2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page