tiršta kukurūzų sriuba

Gal šis receptas ir ne visai vasariškas, bet lietingai vasaros dienai puikiai tiks.

  • kukurūzai 400g,
  • pienas 500ml,
  • bulvės 1-2,
  • morka,
  • svogūnai 1-2,
  • druską pagal skonį.

PIrmiausia susmulkiname ir pakepiname svogūnus, vėliau prie jų prisijungia ir morkytė. Tada juos supilame į verdantį pieną, sudedame smulkiai pjaustytas bulves ir verdame apie 20min, baigiant virti suberiame kukurūzus ir dar paverdame 10min, viską susmulkiname su blenderiu, pasūdome pagal skonį.

  • tiems kas negali be mononatrio gliutamato tai pirmyn, įmeskite į sriubą kubelį.
  • kukurūzai gali būti tiek konservuoti tiek šaldyti.
  • dėl skonio galima įtarkuoti kietojo sūrio.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Sūrio sriuba su skrebučiais

Kartais taip jau atsitinka, kad nusibosta įprastos sriubos, turiu omenyje burokėlių, kopūstų, ir panašiai.. Šįkart sugalvojau išbandyti sūrio sriubą, rezultatas-puikus:

  • 4 bulvių,
  • svogūno,
  • morkos,
  • 250g lydyto sūrio,
  • aliejaus,
  • druskos,
  • duonos traškučių ar batono skrebučių (naudojau „Bon Chance“ su sūriu ir česnakais).

Bulves susipjaustome kubeliais ir išverdame pasūdytame vandenyje (vandens tiek, kad apsemtų bulves, galima ir 1cm virš jų, bus skystesnė sriuba, nes gaunasi tiršta labai). Tarkuotą morką pakepinti aliejuje su smulkintu svogūnų, galima ir stambiau,vis tiek viską po to  reiks susmulkinti. Pakepintas daržoves sudėti į puodą su išvirtomis bulvėmis. Belieka į sriubą sudėti lydytą sūrį ir maišant užvirti, tada viską susmulkinti trintuvu iki vientisos masės. Sriubą supilsčius į lėkštes patiekti su skrebučiais.

  • galima pagardinti šviežiomis petražolėmis ar laiškiniais česnakais.
  • bulves rinkitės vidutinio dydžio.
  • sūrelį galite išbandyti ir su skoniais, pvz su kumpiu, taip dar skaniau.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Voveraičių sriuba

Atėjus rudeniui visi lekiam į mišką grybaut, o aš kai tokia „nuostabi“ grybautoja, man belieka rinkti tik voveraites, nes tik jomis nebijau apsinuodyti. Jau daug kartų teko įsitikinti, kad voveraites reikia gaminti tik labai skaniai ir negadinti be reikalo, taigi, sriuba:

  • 300g apvirtų voveraičių,
  • 2l daržovių sultinio,
  • svogūno,
  • morkos,
  • poros nedidelių bulvių

Daržovių sultinį galite naudoti iš pakelio, bet geriausia būtų išsivirti patiems. Kol sultinys verda reikia pakepinti smulkintą svogūną,vėliau voveraites reikėtų šiek tiek pakepinti ant sviesto, tada jos labai gardžiai pakvimpa, sumaišom su svogūnais, dar minutėlę pakepiname ir dedame į verdantį sultinį, taip pat suberiame kapotas morkas ir bulves pjaustytas nedideliais kubeliais.

  • Tą kartą neturėjau, bet labai, tiesiog nerealiai pagardina šią sriubą saliero lapkočiai, taip pat krapai su petražolėmis.
  • Voveraites apvirtas ir pakepintas galite sušaldyti, tada galėsite sriuba lepintis ir vėliau.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

sriuba „charčio pusseserė“

Labai labai mėgtstu charčio sriubą, bet ji pagal receptūrą verdama iš avienos sultinio. TIk,kad  avyčių aš pati tikrai nepirkisu ir nevalgysiu, tai man tinka ir paprastesnis variantas, turėtų ir jums patikti:

  • 2l daržovių ar mėsos sultinio,
  • 1-2 morkų,
  • 2 bulvių,
  • paprikos,
  • svogūno,
  • petražolių.

Sriubą verdame paprastai, kaip ir visas kitas sriubas, morkas sukapojame, šiai sriubytei tinka ir stambiau, bulves taip pat, supjaustome papriką, svogūną (galima ir pakepinti), viską verdame sultinyje, o pabaigoje įberiame kapotų šviežių petražolių.

  • Jei sultinys mėsos, galite įdėti ir mėsytės gabaliukų.
  • Šiai sriubai „priklauso“ būti „skystokai“, geriausia virti riebesniame vištienos sultinyje.
  • Lauro lapai nelabai tinka, bet galima įberti kvapiųjų pipirų.

sriuba2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

burokėlių sriuba

Šita sriuba pati mėgiamiausia man iš visų, net nežinau kodėl, bet išeina tikrai labai skani ir, keik žinau, sveika burokėliai:

  • 1l sultinio (skaniausia jautienos ar kiaulienos, bet tinka ir daržovių),
  • 300g virtų burokėlių,
  • 1 morka,
  • 3 nedidelės bulvės,
  • svogūnas,
  • grietinė.

Sultinį užverdame, burokėlius sutarkuojame ir pakepiname keptuvėje su morkomis,pjaustytos griežinėliais arba tarkuotomis, penkias minutes. Viską sudedame į verdantį sultinį, atskirai pakepiname nedidelį svogūną ir jį taip pat dedame į sultinį. Kai viskas vėl užverda, dedame nedideliais kubeliais pjaustytas bulves ir verdame 30min. Pagardiname grietine.

  • Jei naudojate mėsos sultinį tai pagardinkite lauro lapais, kvapiųjų pipirų žirneliais.
  • Burokėliai gali būti ir marinuoti, juos taip pat pakepiname keptuvėje.
  • Prieš virimo pabaigą (likus 5min) galima įmesti smulkintų svogūnų ar česnakų laiškų.

barščiai2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Trinta pomidorų sriuba

Aš beveik visada verdu burokėlių arba rūgštynių sriubas, nes tai mano mėgstamiausios ir labai skaniai išeina, bet kartais prisikaupia per daug močiutės pomidorų ir norisi kažko naujo, tada darau pomidorienę:

  • 500g pomidorų,
  • stiklinė sultinio,
  • nedidelio svogūno,
  • tarkuoto sūrio.

Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame, tada sutriname su blenderiu, užkaičiame su stikline sultinio. Kol sriuba verda pakepiname svogūnus ir sumetame į sriubą. Verdame maždaug 25min, tada įdedame sūrio ir patiekiame.

  • Labai skanu su sūriu mozzarella.
  • Galima pagal receptą dėti virtų ryžių, bet aš to niekada nedarau.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

šviežių daržovių sriuba

Pas ką dar yra žirnių šviežių tai pats metas paragauti skaniausios sriubos iš vasaros gėrybių:

  • stiklinė žirnelių (išlukštentų),
  • 2stiklinės pieno,
  • 3 stiklinės vandens,
  • 3-4 šviežios morkos,
  • 3-4 šviežios bulvės,
  • krapų (petražolių).

Paruošimo būdas labai paprastas, užkaičiame vandenį, jame paverdame pjaustytas daržoves, kokias 10min, tada suberiame žirnelius (kuo labiau subrendę, tuo geriau) ir kapotus krapus, dar paverdame 10min ir tada supilame pieną, užvirus uždengiame dangčiu ir paliekam šiek tiek pastovėti.

  • Labai skanu ir su šviežiais kopūstais.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page