Kaip skaniai išvirti spagečius

Kartais virdami makaronus nesivadovaujam jokiom taisyklėm, dažniausiai ką pastebėjau tai spagečius verdant triokšt per pusę ir gerai bus. Na,gal skonio savybės ir nelabai nukentės,bet juk dings įdomumas sukt aplink šakutę!

  • Svarbiausia pirkite kietagrūdžius makaronus, jie yra sveikesni.
  • Spagečius dedame į verdantį vandenį, prieš tai jį pasūdžius.
  • Vandens reikia labai daug, maždaug 1l vandens 100g makaronų, kuo daugiau vandens, tuo mažesnė tikimybė jiems nesulipti.
  • Kad spagečių nereiktų laužyti prieš juos dedant į vandenį paimame abiem rankom ir virš puodo viena ranka darome sukimo judesį į vieną pusę, kita į kitą ir paleidžiame makaronus, tada jie sukrenta tokia gražia „gėlyte“.
  • Tada belieka laukti kol spagečiai „sučiuoš“ į puodą, nereikia jų maišyti, jie patys sukris.
  • Dažniausiai al dente spagečiai verdami 9-11min. Virti reikėtų ant mažos ugnies, neuždengtame puode, kartkartėmis pamaišant.
  • Išvirus makaronus nupilame ir praskalaujame karštu vandeniu, taip jie net atvėsę nesulips.

spaghetti

makaronai

IMG_3118

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Makaronai su avokadu

Jeigu turite avokado ir norite skanios vakarienės-būtinai išbandykite:

  • makaronų (naudojau spageti),
  • pomidorų padažo,
  • avokado,
  • sūrio,
  • 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus.

Pirmiausia išsiverdam makaronus su šaukšteliu aliejaus, juos išvirus nupilame ir pagardiname pomidorų padažu. Susipjaustome avokadą, beriame į makaronus ir, žinoma, jeigu mėgstate, tarkuojame sūrio.

  • Išvirusius makaronus galite perplauti karštu vandeniu,tada jie nesulips net ir atvėsę.
  • Avokadą galite ir sutrinti su pomidorų padažu.
  • Nepamirškite makaronus virti kiek nurodyta ant pakelio, geriausia valgyti al dente, tiesiog tai sveikiau mūsų virškinimui.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page