Tinginys su kondensuotu pienu

Kiekviena šeiminnkė turi mokėti pagaminti tinginį. Vieni gamina viską patys, kiti su rududu, o šis su kondensuotu pienu:

  • 400-600g sausainių „gaidelis“,
  • pakelio sviosto,
  • 1 indelio kondensuoto pieno,
  • 0,5 stiklinės kakavos miltelių (pagal skonį).

Pirmiausia turime susilaužyti sausainius nedideliais gabaliukais, aš kiek ir beskaičiavau vis tiek gaunasi vienas sausainis maždaug į 9 gabaliukus. Kai sausainius pasiruošėme tada metas virti tinginio pagrindą:

tinginysIštirpiname sviestą ant nedidelės ugnies.

tinginys

Ištirpus sviestui į jį pilame kondensuotą pieną ir jį išmaišome.

tinginys

Beriame kakavą.

tinginys

Kakavą gerai išsukame, turi nelikti gumulėlių. Kremą truputį paverdame, nuo to priklausys kokio kietumo bus, jei mažiau-minkštesnis, jei daugiau-kietas.

tinginysKremą sumaišome su sausainiais ir dedame į norimą formą, arba maišelį, kad galima būtų dar paspausti. Gražiai suspaudžiame ir padedame bent kelioms valandoms į šaldytuvą.

  • Jeigu norite super skanaus tinginio naudokite „selga“ sausainius.
  • Nebijokit,kad kremas sugadins puodą, jis atmirksta.
  • Jei norite trapaus ir kietesnio tinginio, reikia daugiau sausainių ir ilgiau pavirti.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Labai skanus ir gaivus tortas

Šis receptas puikiai tiks tiems, kurių gimtadieniai vasarą, per karščius tiesiog „nelenda“ paprasti tortai ar skanėsiai:

  • 400ml plakamosios grietinėlės,
  • įvairių skonių žele,
  • grietinėlės skonio žele,
  • stiklinė sulčių (pvz ananasų),
  • biskvitinių sausainių, ar sausainių trupinių.

Įvairių skonių žele derėtų pasiruošti iš vakaro su mažesniu kiekiu vandens nei rekomenduojama (400ml),tam, kad eitų supjaustyti kubeliais. Kai jau turime žele kubelius tada galime pradėti gaminti tortą, pirmiausia užsikaičiame stiklinę sulčių ir ištirpiname jose grietinėlės skonio žele, bet neužverdame. Atvėsus želei išsiplakame grietinėlę, tada ją supilame į atvėsusią žele ir atsargiai išmaišome. Viską pilame į skardą išdėliotą sausainiais arba pabarstytą trupiniais ir primėtome žele gabaliukų.

  • Kartais grietinėlės skonio žele gali sutraukti, neišsigąskit, skonis nepakis, tiesiog sultys per rūgščios.
  • Galit bandyti vietoj grietinėlės skonio žele naudoti žele su skoniu,taip pat labai skanu, bandžiau.
  • Vietoj plakamosios grietinėlės galite pabandyti grietinę, irgi išplakti, tik ne per daug,turėtų būti taipogi labai skanu.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page