Įdaryta višta arba netikras zuikis vištoje

Kartais, kai žinote, jog į namus sugužės svečiai, o juos pavaišinti nesugalvojate kuo, ši įdaryta višta puikiai papuoš jūsų stalą ir užpildys svečių pilvelius:

  • Vištos (geriau nedidelės),
  • 300g kiaulienos faršo,
  • 2 kiaušiniai,
  • prieskonių,
  • stiklinė virtų ryžių,
  • dvi morkos.
  • alyvuogių aliejus.

Pirmiausia tai reiks užsiimti chirurgija ir atskirti vištieną nuo odelės, palikti tik sparnelius ir blauzdeles,skamba gal ir sunkiai, bet darbas labai lengvas. Kai jau turime vištos „išnarą“, tada iš to kas liko, susimalame faršą (krūtinėlė, šlaunelės) ir sumaišome su kiaulienos faršu. Sumaišytą faršą pasūdome,pagardiname prieskoniais, įmušame kiaušinius, sudedame ryžius ir tarkuotas morkas. Viską gerai išmaišome,išminkome ir kemšame į vištienos odelę, turėtų prisikimšti pilna. Atvirus galiukus uždarome su dantų krapštukų pagalba. Iš viršaus dar gerai pasūdome, paprieskoniuojame ir aptepame alyvuogių aliejumi. Kepame orkaitėje 200C apie valandą.

įdaryta višta

 

  • Galima naudoti ir vien kiaulienos arba vištienos faršą.
  • Atlikusių kauliukų neišmeskite, galima išsivirti sriubą.

įdaryta višta su salotom

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Ryžių kotletai

Kartais kyla noras suvalgyti kažką lengvo, dažniausiai mane apima tokie norai vakarais, paprastai, greitai, lengvai, na ir, žinoma, skaniai:

  • 300g virtų ryžių,
  • 2 kiaušiniai,
  • 100g sūrio,
  • šaukštas krakmolo,
  • džiūvėsėlių,
  • prieskonių pagal skonį.

Virtus ryžius atvėsiname, įmušame kiaušinius, sudedame tarkuotą sūrį, prieskonius, krakmolą ir viską gerai išmaišome. Formuojame nedidelius kotletukus, apvoliojame juos džiūvėsiuose ir kepame keptuvėje.

ryžių kotletai

  • Kad kotletai neliptų prie rankų, nepamirškit pašlapinti vis pirštų.
  • Galite kiaušinių dėti ir daugiau, čia minimalus kiekis kiek tiktai galima, kad nesubyrėtų kotletai.
  • Jeigu neturite džiūvėsių, galite apvolioti manų kruopose.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

ryžiai su daržovėmis

Kartais būna taip,kad išsiverdam per daug ryžių. Išmesti jų tikrai nereikėtų, galima pasigaminti paprastą ir gardų patiekalą:

  • Virtų ryžių (rūšis nesvarbi, tiks visos),
  • cukinijos arba baklažano,
  • morkos,
  • žirnių su ankštimis,
  • krapų, petražolių,
  • pomidoro.

Pirmiausia tai reikėtų nusilupti morkas,smulkiai sutarkuoti ir pakepinti, truputį suminkštėjus morkoms sudedame pjaustytą cukiniją, žirnius, pomidorą, krapus ir petražoles. Viską patroškiname su trupučiu sultinio (maždaug 100ml), baigiant troškinti suberiame virtus ryžius ir dar paliekame puode 5min.

  • Labai paprastas patiekalas, taip pat galima naudoti tiesiog šaldytų daržovių mišinį, bet galiu pasakyt,kad būtent šitas receptas tikrai buvo skanus.
  • Galima viską apšlakstyti citrinos sultimis, ryžiai jas „mėgsta“.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page