Plovas orkaitėje

Plovą manau moka daryti daugelis, bet karais norisi pridėti šiokių tokių niuansų.

  • Apvaliagrūdžių (arba ilgagrūdžių) ryžių 1 stiklinė,
  • vištienos file 300g,
  • sultinys 1 kubelis (arba 1 šaukštelis ekologiško) ,
  • 1 morka,
  • 1 nedidelė cukinija,
  • 3 pomidorai,
  • 100g puskiečio sūrio,
  • 2,5 stiklinės vandens.

Vištienos file supjaustome nedideliais kubeliais ir pakepiname su tarkuotomis morkomis. Tada dedame į karščiui atsparų indą, supilame nuplautus ryžius, užpilame vandeniu su sultiniu ir ant viršaus sluoksniuojame pjaustytas giežinėliais cukinijas su pomidorais, pabaigai užbarstome viską tarkuotu sūriu. Pašauname į įkaitintą orkaitę (200C), ir kepame apie 40min, kol ryžiai išsitroškins.

plovas

  • Sūrį galite naudoti ir paprastą fermentinį.
  • Cukinija geriau būtų jauna, nes didelę reikia nulupti.
  • Vietoj vištienos taip pat galima naudoti ir kitą mėsą.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Rudeninis kiaulienos troškinukas

Visi skubame rudenį „kažką“ nuveikti su cukinijų, moliūgų ir panašių daržovių sankaupomis, o ir labai kartais norisi vėsesnę diena skanaus troškinuko:

  • Nedidelės cukinijos, ar moliūgo,
  • 1-2 morkų,
  • 3 pomidorų,
  • 300g kiaulienos (liesos mėsytės).
  • prieskonių (krapų, aitrios paprikos, druskos).

Pirmiausia nuskutame ir susitarkuojame morkas, tai galime padaryti kol jau kaista keptuvė. Morkas truputį pakepiname, ir toliau troškiname su trupučiu vandens, pasūdome. Kol kepa morkos susismulkiname cukinijas bei pomidorus, smulkiais griežinėliais ar kubeliais. Suberiame visas daržoves į troškintuvą, taip pat ir pakepintas morkas. Mėsą susipjaustome nestorais šiaudeliais ar kubeliais, pakepiname ir taip pat dedame į troškintuvą su daržovėmis, pilame pusė stiklinės vandens, ir troškiname apie 30min. Pabaigoje pagardiname druska, kapotais krapais, užbarstome aitriosios paprikos miltelių.

  • Garnyrui puikiai tinka virtos bulvės, ar košė.
  • Jeigu cukinijos jaunos, jų galima netgi ir nenulupti.
  • Į viską galimą įdėti šaukštą pomidorų pastos.

daržovių troškinys

Skanaus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

makaronai su faršu

Na, kažkada čia buvo labai intriguojanti naujovė, o dabar paprasčiausias kasdieninis maistas, o kadangi kasdieninis, tai galima naudot nebūtinai spagečius, bet jus jau mokinau juos virti štai čia, o faršą taip pat galite rinktis kiaulienos, jautienos,vištienos, o gal net sojas:

  • Makaronų,
  • 200-300g faršo,
  • sūrio,
  • makaronų padažo.

faršas

Pakepiname faršą, apibarstome druska, juodais pipirais (geriausia šviežiai grūstais).

IMG_3103

Jei neturite padažo, galima naudoti parduotuvinį, būna bolognese, arba galite gamintis patys, pagal mano receptą iš šviežių pomidorų.

faršas

Apkepus faršui pilame padažą.

makaronams

Faršą su padažu dar šiek tiek patroškiname. Padažą pilame ant makaronų.

  • Jeigu norite aštriau, galite įdėti truputėlį kajeno pipiriuko (tik labai atsargiai, super aštrus)
  • Paįvairinimui galima pakepinti svogūnų prieš faršą, tada baigiant sudėti.
  • Nepamirškite pagardinti sūriu.

makaronai su farsu

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Kaip lengvai nulupti pomidorus

Kartais dėl vienų ar kitų priežasčių reikia nulupti pomidorų skūrą, o jei imsime ir lupsime gali būti šiek tiek sudėtinga, todėl galiu pasidalinti geriausiu būdu:

  • Užvirkite puode vandens ir užmerkite norimus lupti pomidorus kelioms minutėms.
  • Nupilkite pomidorus ir palaukite kol bent šiek tiek pravės.
  • Pomidorai turėtų pradėti luptis vos pradūrus peiliu.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Iceberg salotos su avokadais

Taip jau pas mane būna, pamatau akciją, prisiperku avokadų ir tada nesugalvoju ką su jais daryti, bet eksperimentai skanūs:

  • avokado,
  • iceberg salotos,
  • pomidoro,
  • alyvuogių aliejaus,
  • citrinos sulčių,
  • mozzarella sūrio.

Avokadas turi būti sunokęs, bet nepernokęs, kad susipjaustytų kubeliais, taigi supjaustom avokadą, salotas, pomidorus, sūrį, užpilame šaukštą-du alyvuogių aliejaus, šlakelį citrinos sulčių, kam reikia žiupsnelio druskos, sumaišome ir vualia, salotos.

  • Salotas galite pjaustyti arba plėšyti rankomis, jos labai traškios, plius visur sakoma,kad išlieka daugiau vitaminų.
  • Pomidorus geriau nulupti, jeigu jie naminiai.
  • Taip pat galite įtarkuoti citrinos žievelės.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Trinta pomidorų sriuba

Aš beveik visada verdu burokėlių arba rūgštynių sriubas, nes tai mano mėgstamiausios ir labai skaniai išeina, bet kartais prisikaupia per daug močiutės pomidorų ir norisi kažko naujo, tada darau pomidorienę:

  • 500g pomidorų,
  • stiklinė sultinio,
  • nedidelio svogūno,
  • tarkuoto sūrio.

Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame, tada sutriname su blenderiu, užkaičiame su stikline sultinio. Kol sriuba verda pakepiname svogūnus ir sumetame į sriubą. Verdame maždaug 25min, tada įdedame sūrio ir patiekiame.

  • Labai skanu su sūriu mozzarella.
  • Galima pagal receptą dėti virtų ryžių, bet aš to niekada nedarau.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Mozzarella sūrio užkandėlė

Kaip ir kiekvieną vasarą, iš močiutės gaunu cukinijų, šiemet gavau jau visai šviežučių, todėl nuskubėjau į parduotuvę mozzarellos ir pasigaminau skanią užkandėlę:

  • mozzarella sūrio savo sultyse arba sūryme,
  • pomidorų,
  • cukinijos arba baklažano,
  • prieskonių,druskos.

Susipjaustome cukinijas arba baklažanus griežinėliais ir pakepame keptuvėje, iš abiejų pusių, kol suminkštėja.Tada dedame griežinėlius į kepimo skardą, pabarstome druska ir prieskoniais (raudonėliai, bazilikai, čiobreliai), dedame pomidoro riekeles ir mozzarellos sūrį ant viršaus, kepame įkaitintoje orkaitėje apie 5min.

  • Viena skaniausių užkandėlių, taip pat galite naudoti ir paprastą sūrį.
  • Galite valgyti ir su garnyru, kaip pvz, ryžiai.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Skrudinta duona su avokado užtepu

Labai skanūs pusryčiai, o jie vieną dieną tiesiog šovė į galvą, kad nebūtų vienišas avokadas:

  • Avokado,
  • pomidoro,
  • citrinos sulčių,
  • druskos,
  • duonos skrudinimui.

Kol skrudiname duoną, pasiruošiame užtepą. Avokadą perpjauname per pusę, ištraukiame kauliuką, ir šaukštu išimame minkštimą, tada nusilupame pomidorą, susmulkiname, ir sumaišius su avokadu sutriname šakute arba smulkintuvu. Pagardiname druska ir citrinos sultimis, užtepame ant skrudintos duonos.

  • Jeigu pomidorai rūgštūs citrinos gali ir nereikėti.
  • Kad pomidoras lengviau nusiluptų galima nuplikyti karštu vandeniu.
  • Avokadas turėtų būti gerai sunokęs, kokį mūsų parduotuvėse rasti gana sunku, todėl geriausia nusipirkus kelias dienas palaikyti ant palangės.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page