Troškinti kopūstai (švieži)

Kartais kai nuvažiuoji į kaimą ir prisikasi šviežių bulvyčių, nusipjauni kopūsto galvą tai vienintelė mintis ir šauna pavalgyt skanių „tušintų“ kopūstų:

  • Nedidelio kopūsto (geriausia labai šviežio),
  • 200g pievagrybių,
  • 2 morkos,
  • šaukštas pomidorų padažo,
  • prieskoniai (druska, pipirai, „kubelis“).
  • 100ml vandens

Pasiruošiame kopūstą, t.y. nuplauname ir supjaustome plonais šiaudeliais, dedame į įkaitintą keptuvę, tada nuskutame morką, sutarkuojame ir dedame į kopūstus. Kai šiek tiek pasitroškino įpilame vandens ir sudedame pievagrybius supjaustytus pagal skonį. Baigiant troškintis dedame prieskonius, bei šaukštą pomidorų padažo, dar patroškiname 10min ir galima valgyti.

  • Puikiausiai tinka su pirmosiomis bulvytėmis.
  • Vietoj pievagrybių tinka ir paprikos.
  • Taip pat galima įdėti svogūnų laiškų.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Pievagrybiai su bulvėmis

Prisimenant vaikystę kaime, tik liūdna, kad „tikrus“ grybus tenka pakeisti miesto grybais-pievagrybiais:

  • 400g pievagrybių,
  • 4 šaukštų grietinės (mažo indelio),
  • bulvių.

Pievagrybius galima apvirti ir pakepinti, arba, jeigu jauni, iškart pakepinti keptuvėje su prieskoniais (druska, tinka čiobreliai, raudonėliai), bei grietine. Bulves nuskusti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir iškepti su sviestu.

  • Labai skanu su šviežiu kefyru.
  • Kuo ploniau supjaustysite bulves tuo greičiau iškeps, kepant neuždengus-apskrus.
  • Bulves skaniausia rinktis mažas.

pievagrybiai su bulvėm 2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Pica

Dar nepažįstu nė vieno žmogaus kuris nemėgsta picos, o kokia pica gali būti skanesnė negu naminė? Gali pasirinkti kokius nori produktus, krauni visko tiek kiek širdis geidžia, iškepi ir belieka mėgautis, tik pastebėjau dažnas nežino kaip pačiam išsikepti padą, tad skubu jums į pagalbą!

tešlai:

  • šaukštelis sausų mielių ~5g.
  • stiklinė drungno vandens
  • du šaukšteliai cukraus
  • pusė šaukštelio druskos
  • du šaukštai alyvuogių aliejaus
  • trys stiklinės miltų

Paruošimo būdas:

Pirmiausia pilame vandenį į indą kuriame maišysime, tada suberiame mieles, cukrų, druską, aliejų ir maišant dedame po šaukštą miltų. Jeigu miltų mažai galima dėti ir daugiau, tešla turi nebelipti prie pirštų. Pagal itališką receptą rekomenduojama palikti bent per naktį šaldytuve, bet užtenka ir palikti kambario temperatūroje maždaug valandai. tešlai pakilus galima ją kočioti norimo storio,tepti padažą ir dėti produktus.

picos padasNepamirškite pabarstyti kepimo popieriaus arba skardos miltais.

picos padas su pomidorų pastaSkaniausia yra su pomidorų pasta, bet galima naudoti ir pomidorų padažą

pica su kumpiuPirmiausia dedame sūrį,o tada mėsytę ar kitus produktus.

pica su kumpiu ir grybaisTaip pica atrodo prieš pašaunant į įkaitintą orkaitę, kuo karštesnė, tuo geriau, tik nesudeginkit

Patarimai skaniai picai:

  • Geriausia ant pado naudoti pomidorų pastą, o ne padažą, arba maišyti pomidorų padažą su majonezu truputėlį kitokiam skoniui.
  • Nedideliai ~30 cm skersmenis picai užtenka 60g sūrio. Sūris dedamas iškart po padažo, o tada visi kiti produktai.
  • Labai skanu su konservuotomis Lombardijos paprikomis.
  • Mėgstantiems pievagrybius nepamirškite jų nulupti, nebent labai mažiukai.picos Lombardijos gabaliukai
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page