„Piemenų“ salotos

Labai gardžios salotos tinkančios tiek vasarai, tiek vėsesniems rudens orams:

  • Pekino kopūsto,
  • paprikos (geltonos, raudonos),
  • juodųjų alyviogių,
  • „fetos“ sūrio,
  • poro,
  • petražolių,
  • alyvuogių aliejaus,
  • citrinos sulčių.

Viską susmulkiname mėgstamo dydžio griežinėliais ar kubeliais, fetos sūris gali trupėti,bet jį taip pat supjaustome kubeliais, tada viską apšlakstome citrinos sultimis,alyvuogių aliejumi,  švelniai sumaišome, kad nesutežtų fetos sūris.

  • Šios salotos labai maistingos, todėl tinka valgyti kaip atskirą patiekalą, bet tinka ir kaip garnyras.
  • Galite paeksperimentuoti ir paragauti šių salotų su kumpeliu, ar vištienos krūtinėle.

piemenu salotos

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Nuodėmės verta mišrainė žiemai

Aš esu tiesiog pakvaišusi dėl visokių žieminių mišrainių, bet šita tai kažkas TOKIO:

  • 2 nedidelių cukinijų arba aguročių,
  • 3 nedidelių svogūnų
  • 3 morkų,
  • 500g šparaginių pupelių,
  • 2 paprikų,
  • 3 pomidorų,
  • mažų kukurūzų burbuolių (baby corn),
  • 1 geras šaukštas druskos,
  • 100ml acto (9%).

Pirmiausia tai reikės supjaustyti griežinėliais ir pakepinti svogūnus, labai trumpai, tada dėti viską į puodą,kuriame virs mišrainė. Cukinijas supjaustyti nedideliais gabalėliais/riekelėmis, jaunų galite nenulupti, morkas sutarkuoti, šparaginėms pupelėms nupjauti abu galus ir padalinti į 3 dalis,paprikas supjaustyti stambesniais gabalėliais, pomidorus nulupti ir susmulkinti, kukurūzus nulupti, viską sudedame į puodą, užpilame stikline vandens ir užkaičiame, baigiant virti, po maždaug 30min supilame actą ir druską, paverdame 10min ir, kol dar karšta, sudedame į švarius stiklainius ir užsukame.

  • Rekomenduoju pasilikti šiek tiek neuždarytos paragavimui, aš net nesulaukiau kol pravės.
  • Kam patinka saldžiarūgščiai galite įdėti ir šaukštą cukraus.
  • Jeigu atrodo mažai aliejaus nuo kepintų svogūnų dar galima įpilti pusė stiklinės aliejaus, bet šiaip stovi ir taip, nereikia laikyti šaldytuve.
  • Jeigu bijote stipraus acto, naudokite 7%, tikrai nebus per mažai, nes tokia rūgštoka mišrainė.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Kiaulienos guliašas su paprikomis

Labai daug kartų viriau guliašus, ir pagaliau man pavyko, jei jau net man kaip nemėgstančiai kiaulienos buvo itin skanu,tai tikiuosi patiks ir jums:

  • 300g kiaulienos,
  • 2 morkos,
  • raudonoji paprika,
  • prieskoniai (kalendros, pipirai ir pan.),
  • šaukštas miltų,
  • šaukštas sviesto,
  • šaukštas grietinės ir kečupo,
  • 500ml sultinio.

Kiaulieną supjaustome nemažais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje, apibarstome prieskoniais. Mėsai apkepus ją dedame į puodą kuriame virsime, užpilame sultiniu, sudedame pjaustytas morkas ir paprikas, verdame apie valandą. Prieš baigiant virti ištirpiname keptuvėje sviestą, jame pakepiname miltus kol pagelsta ir sudedame į guliašą,taip pat grietinę ir pomidorų padažą, paverdame dar 10min.

  • Man skaniausia guliašą valgyti su bulvių koše, bet pastebėjau,kad labai populiaru ir su virtomis bulvėmis, eksperimentuokite.
  • Sultinį galite skiesti pomidorų sultimis,labai skanu.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page