Iceberg salotos su avokadais

Taip jau pas mane būna, pamatau akciją, prisiperku avokadų ir tada nesugalvoju ką su jais daryti, bet eksperimentai skanūs:

  • avokado,
  • iceberg salotos,
  • pomidoro,
  • alyvuogių aliejaus,
  • citrinos sulčių,
  • mozzarella sūrio.

Avokadas turi būti sunokęs, bet nepernokęs, kad susipjaustytų kubeliais, taigi supjaustom avokadą, salotas, pomidorus, sūrį, užpilame šaukštą-du alyvuogių aliejaus, šlakelį citrinos sulčių, kam reikia žiupsnelio druskos, sumaišome ir vualia, salotos.

  • Salotas galite pjaustyti arba plėšyti rankomis, jos labai traškios, plius visur sakoma,kad išlieka daugiau vitaminų.
  • Pomidorus geriau nulupti, jeigu jie naminiai.
  • Taip pat galite įtarkuoti citrinos žievelės.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Mozzarella sūrio užkandėlė

Kaip ir kiekvieną vasarą, iš močiutės gaunu cukinijų, šiemet gavau jau visai šviežučių, todėl nuskubėjau į parduotuvę mozzarellos ir pasigaminau skanią užkandėlę:

  • mozzarella sūrio savo sultyse arba sūryme,
  • pomidorų,
  • cukinijos arba baklažano,
  • prieskonių,druskos.

Susipjaustome cukinijas arba baklažanus griežinėliais ir pakepame keptuvėje, iš abiejų pusių, kol suminkštėja.Tada dedame griežinėlius į kepimo skardą, pabarstome druska ir prieskoniais (raudonėliai, bazilikai, čiobreliai), dedame pomidoro riekeles ir mozzarellos sūrį ant viršaus, kepame įkaitintoje orkaitėje apie 5min.

  • Viena skaniausių užkandėlių, taip pat galite naudoti ir paprastą sūrį.
  • Galite valgyti ir su garnyru, kaip pvz, ryžiai.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page