Troškinti kopūstai (švieži)

Kartais kai nuvažiuoji į kaimą ir prisikasi šviežių bulvyčių, nusipjauni kopūsto galvą tai vienintelė mintis ir šauna pavalgyt skanių „tušintų“ kopūstų:

  • Nedidelio kopūsto (geriausia labai šviežio),
  • 200g pievagrybių,
  • 2 morkos,
  • šaukštas pomidorų padažo,
  • prieskoniai (druska, pipirai, „kubelis“).
  • 100ml vandens

Pasiruošiame kopūstą, t.y. nuplauname ir supjaustome plonais šiaudeliais, dedame į įkaitintą keptuvę, tada nuskutame morką, sutarkuojame ir dedame į kopūstus. Kai šiek tiek pasitroškino įpilame vandens ir sudedame pievagrybius supjaustytus pagal skonį. Baigiant troškintis dedame prieskonius, bei šaukštą pomidorų padažo, dar patroškiname 10min ir galima valgyti.

  • Puikiausiai tinka su pirmosiomis bulvytėmis.
  • Vietoj pievagrybių tinka ir paprikos.
  • Taip pat galima įdėti svogūnų laiškų.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Rudeninis kiaulienos troškinukas

Visi skubame rudenį „kažką“ nuveikti su cukinijų, moliūgų ir panašių daržovių sankaupomis, o ir labai kartais norisi vėsesnę diena skanaus troškinuko:

  • Nedidelės cukinijos, ar moliūgo,
  • 1-2 morkų,
  • 3 pomidorų,
  • 300g kiaulienos (liesos mėsytės).
  • prieskonių (krapų, aitrios paprikos, druskos).

Pirmiausia nuskutame ir susitarkuojame morkas, tai galime padaryti kol jau kaista keptuvė. Morkas truputį pakepiname, ir toliau troškiname su trupučiu vandens, pasūdome. Kol kepa morkos susismulkiname cukinijas bei pomidorus, smulkiais griežinėliais ar kubeliais. Suberiame visas daržoves į troškintuvą, taip pat ir pakepintas morkas. Mėsą susipjaustome nestorais šiaudeliais ar kubeliais, pakepiname ir taip pat dedame į troškintuvą su daržovėmis, pilame pusė stiklinės vandens, ir troškiname apie 30min. Pabaigoje pagardiname druska, kapotais krapais, užbarstome aitriosios paprikos miltelių.

  • Garnyrui puikiai tinka virtos bulvės, ar košė.
  • Jeigu cukinijos jaunos, jų galima netgi ir nenulupti.
  • Į viską galimą įdėti šaukštą pomidorų pastos.

daržovių troškinys

Skanaus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

sriuba „charčio pusseserė“

Labai labai mėgtstu charčio sriubą, bet ji pagal receptūrą verdama iš avienos sultinio. TIk,kad  avyčių aš pati tikrai nepirkisu ir nevalgysiu, tai man tinka ir paprastesnis variantas, turėtų ir jums patikti:

  • 2l daržovių ar mėsos sultinio,
  • 1-2 morkų,
  • 2 bulvių,
  • paprikos,
  • svogūno,
  • petražolių.

Sriubą verdame paprastai, kaip ir visas kitas sriubas, morkas sukapojame, šiai sriubytei tinka ir stambiau, bulves taip pat, supjaustome papriką, svogūną (galima ir pakepinti), viską verdame sultinyje, o pabaigoje įberiame kapotų šviežių petražolių.

  • Jei sultinys mėsos, galite įdėti ir mėsytės gabaliukų.
  • Šiai sriubai „priklauso“ būti „skystokai“, geriausia virti riebesniame vištienos sultinyje.
  • Lauro lapai nelabai tinka, bet galima įberti kvapiųjų pipirų.

sriuba2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

burokėlių sriuba

Šita sriuba pati mėgiamiausia man iš visų, net nežinau kodėl, bet išeina tikrai labai skani ir, keik žinau, sveika burokėliai:

  • 1l sultinio (skaniausia jautienos ar kiaulienos, bet tinka ir daržovių),
  • 300g virtų burokėlių,
  • 1 morka,
  • 3 nedidelės bulvės,
  • svogūnas,
  • grietinė.

Sultinį užverdame, burokėlius sutarkuojame ir pakepiname keptuvėje su morkomis,pjaustytos griežinėliais arba tarkuotomis, penkias minutes. Viską sudedame į verdantį sultinį, atskirai pakepiname nedidelį svogūną ir jį taip pat dedame į sultinį. Kai viskas vėl užverda, dedame nedideliais kubeliais pjaustytas bulves ir verdame 30min. Pagardiname grietine.

  • Jei naudojate mėsos sultinį tai pagardinkite lauro lapais, kvapiųjų pipirų žirneliais.
  • Burokėliai gali būti ir marinuoti, juos taip pat pakepiname keptuvėje.
  • Prieš virimo pabaigą (likus 5min) galima įmesti smulkintų svogūnų ar česnakų laiškų.

barščiai2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Kiaulienos guliašas su paprikomis

Labai daug kartų viriau guliašus, ir pagaliau man pavyko, jei jau net man kaip nemėgstančiai kiaulienos buvo itin skanu,tai tikiuosi patiks ir jums:

  • 300g kiaulienos,
  • 2 morkos,
  • raudonoji paprika,
  • prieskoniai (kalendros, pipirai ir pan.),
  • šaukštas miltų,
  • šaukštas sviesto,
  • šaukštas grietinės ir kečupo,
  • 500ml sultinio.

Kiaulieną supjaustome nemažais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje, apibarstome prieskoniais. Mėsai apkepus ją dedame į puodą kuriame virsime, užpilame sultiniu, sudedame pjaustytas morkas ir paprikas, verdame apie valandą. Prieš baigiant virti ištirpiname keptuvėje sviestą, jame pakepiname miltus kol pagelsta ir sudedame į guliašą,taip pat grietinę ir pomidorų padažą, paverdame dar 10min.

  • Man skaniausia guliašą valgyti su bulvių koše, bet pastebėjau,kad labai populiaru ir su virtomis bulvėmis, eksperimentuokite.
  • Sultinį galite skiesti pomidorų sultimis,labai skanu.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Įdaryta višta arba netikras zuikis vištoje

Kartais, kai žinote, jog į namus sugužės svečiai, o juos pavaišinti nesugalvojate kuo, ši įdaryta višta puikiai papuoš jūsų stalą ir užpildys svečių pilvelius:

  • Vištos (geriau nedidelės),
  • 300g kiaulienos faršo,
  • 2 kiaušiniai,
  • prieskonių,
  • stiklinė virtų ryžių,
  • dvi morkos.
  • alyvuogių aliejus.

Pirmiausia tai reiks užsiimti chirurgija ir atskirti vištieną nuo odelės, palikti tik sparnelius ir blauzdeles,skamba gal ir sunkiai, bet darbas labai lengvas. Kai jau turime vištos „išnarą“, tada iš to kas liko, susimalame faršą (krūtinėlė, šlaunelės) ir sumaišome su kiaulienos faršu. Sumaišytą faršą pasūdome,pagardiname prieskoniais, įmušame kiaušinius, sudedame ryžius ir tarkuotas morkas. Viską gerai išmaišome,išminkome ir kemšame į vištienos odelę, turėtų prisikimšti pilna. Atvirus galiukus uždarome su dantų krapštukų pagalba. Iš viršaus dar gerai pasūdome, paprieskoniuojame ir aptepame alyvuogių aliejumi. Kepame orkaitėje 200C apie valandą.

įdaryta višta

 

  • Galima naudoti ir vien kiaulienos arba vištienos faršą.
  • Atlikusių kauliukų neišmeskite, galima išsivirti sriubą.

įdaryta višta su salotom

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Morkų užkandėlė

Kartais kai nežinau ką suvalgyti „lengvo“ griebiuosi daržovių:

  • 3-4 morkų,
  • šaukšto miltų,
  • šaukštelio grietinės,
  • gabaliukas sviesto.

Pirmiausia nuskutame morkas ir supjaustom kubeliais, maždaug žirnio dydžio.

morkų užkandėlė1

Tada verdame kol suminkštėja. Vanduo morkas turėtų apsemti. Morkoms išvirus skysčio nenupilame,tada ant sviesto pakepiname šaukštą miltų ir supilame į morkas, įdedame šaukštą grietinės ir išmaišome.

  • Tinka valgyti tiesiog kaip užkandį su duona arba kaip garnyras.
  • Verdant siūlyčiau nesūdyti, o kaip tik įdėti šaukštelį cukraus.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

ryžiai su daržovėmis

Kartais būna taip,kad išsiverdam per daug ryžių. Išmesti jų tikrai nereikėtų, galima pasigaminti paprastą ir gardų patiekalą:

  • Virtų ryžių (rūšis nesvarbi, tiks visos),
  • cukinijos arba baklažano,
  • morkos,
  • žirnių su ankštimis,
  • krapų, petražolių,
  • pomidoro.

Pirmiausia tai reikėtų nusilupti morkas,smulkiai sutarkuoti ir pakepinti, truputį suminkštėjus morkoms sudedame pjaustytą cukiniją, žirnius, pomidorą, krapus ir petražoles. Viską patroškiname su trupučiu sultinio (maždaug 100ml), baigiant troškinti suberiame virtus ryžius ir dar paliekame puode 5min.

  • Labai paprastas patiekalas, taip pat galima naudoti tiesiog šaldytų daržovių mišinį, bet galiu pasakyt,kad būtent šitas receptas tikrai buvo skanus.
  • Galima viską apšlakstyti citrinos sultimis, ryžiai jas „mėgsta“.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

skanus vištienos krūtinėlės troškinukas

kartais tiesiog norisi greitai ir skaniai:

  • Vištienos krūtinėlė
  • maža cukinija
  • keturios bulvės
  • dvi morkos
  • krapai
  • grietinė
  • prieskoniai.

O gaminti labai paprasta, pirmiausia pakepinam krūtinėlę, apiberiame prieskoniais (tinka karis, vištienos prieskoniai, aš labai mėgstu kalendrą). Į tą laiką nusiskutam bulves, morkas, susipjaustom norimo dydžio gabalėliais. Krūtinėlę sudedame į troškintuvą, ar puodą, užpilame pusė litro vištienos sultinio, suberiame daržoves, kapotus krapus. Verdame apie 30min, tada susipjaustome cukiniją ir ją taip pat suberiame į troškinį, įdedame grietinės, paverdame dar 10min ir skanaus!

  • Galite pabandyti viską troškinti orkaitėje, turėtų būt ne ką mažiau skanu.
  • Grietinę galite keisti grietinėle, bus dar švelnesnis skonis.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

šviežių daržovių sriuba

Pas ką dar yra žirnių šviežių tai pats metas paragauti skaniausios sriubos iš vasaros gėrybių:

  • stiklinė žirnelių (išlukštentų),
  • 2stiklinės pieno,
  • 3 stiklinės vandens,
  • 3-4 šviežios morkos,
  • 3-4 šviežios bulvės,
  • krapų (petražolių).

Paruošimo būdas labai paprastas, užkaičiame vandenį, jame paverdame pjaustytas daržoves, kokias 10min, tada suberiame žirnelius (kuo labiau subrendę, tuo geriau) ir kapotus krapus, dar paverdame 10min ir tada supilame pieną, užvirus uždengiame dangčiu ir paliekam šiek tiek pastovėti.

  • Labai skanu ir su šviežiais kopūstais.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page