Labai skanūs čeburėkai (tešlos receptas)

Kartais kai apima nostalgija, tai galit pamėginti šitokį čeburėkų tešlos receptą:

  • 250 ml vandens,
  • 20 ml aliejaus,
  • 1 a.š. su kaupu druskos,
  • 80 g miltų plikiniui,
  • 1 kiaušinis,
  • 30 ml degtinės,
  • 480 g miltų
Vandenį užverdame kartu su aliejumi ir druska. Supilame plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Kai tešla pravėso, įmušame kiaušinį, supilame degtinę, tada suberiame miltus ir gerai išminkome. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve maždaug valandai. Išimtą tešlą perminkome, plonai plonai iškočiojame, dedame įdarą, sandariai užspaudžiame kraštelius, su šakute arba rankomis. Paruoštus čeburekus dedame į gruzdintuvę arba keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.

  • Su įdaru galite fantazuoti, skanu ir su mėsa ir su pievagrybiais ar sūriu.
  • Jeigu įdarui naudosite faršą reikia įpilti pusė stiklinės kefyro.
  • Degtinė tešloje naudojama tam, kad neprisigertų aliejaus.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Balandėliai

Gal ne visi dar mokate pagaminti balandėlius, arba esat užuomaršos kaip ir aš, kad kaskart galvojat ką čia dar įdėjus,kad būtų skaniau:

  • Kopūsto galvos (didesnės),
  • 400g faršo,
  • kiaušinio,
  • stiklinė 10min virtų ryžių (nevirtų apie pusė stiklinės),
  • 3 morkų,
  • svogūno

Pirmiausia tai reiktų apšutinti kopūstą, galima netgi šiek tiek pavirti, bet tada jis iki pat viduriuko apverda, ir nuėmus lapus būna nebe labai valgomas. Taigi, apšutinus kopūstą nuimame po vieną gražiai lapus, kiek norit,kad būtų balandėlių, man dažniausiai apie 8 gaunasi iš šio kiekio, nes daugiau į puodą netelpa.  Kai jau turim lapus pasiruošiame faršą: įmušam kiaušinį, sudedam apvirtus ryžius, sutarkuojame vieną morką, sukapojame pusė svogūno, o jei mažas-visą, pasūdom, jeigu dedat tai prieskonius dedame dabar. O tada gražiai susukame į kopūstą ir apkepiname keptuvėje. Apkepintus dedame į puodą, kuriame troškinsime, sudedame tarkuotas morkas, užpilame verdančiu vandeniu su ištirpintu sultiniu ir verdame apie valandą ant mažos ugnies.

  • Labai skanu tame pačiame puode su balandėliais virti ir bulves.
  • jeigu kopūsto lapas ties sustorėjimu nelinksta,reikia peiliu įpjauti skersai sustorėjimo,arba padaužyti mėsos plaktuku,kad suminkštėtų.
  • Baigiant virti gardu įdėti kelis šaukštus grietinės.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page