tiršta kukurūzų sriuba

Gal šis receptas ir ne visai vasariškas, bet lietingai vasaros dienai puikiai tiks.

  • kukurūzai 400g,
  • pienas 500ml,
  • bulvės 1-2,
  • morka,
  • svogūnai 1-2,
  • druską pagal skonį.

PIrmiausia susmulkiname ir pakepiname svogūnus, vėliau prie jų prisijungia ir morkytė. Tada juos supilame į verdantį pieną, sudedame smulkiai pjaustytas bulves ir verdame apie 20min, baigiant virti suberiame kukurūzus ir dar paverdame 10min, viską susmulkiname su blenderiu, pasūdome pagal skonį.

  • tiems kas negali be mononatrio gliutamato tai pirmyn, įmeskite į sriubą kubelį.
  • kukurūzai gali būti tiek konservuoti tiek šaldyti.
  • dėl skonio galima įtarkuoti kietojo sūrio.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Virtos kukurūzų burbuolės

Kuo toliau,tuo dažniau važiuojant per Lietuvą pamatau laukus kukurūzų, taip pat ir parduotuvės siūlo pirkti kukurūzų burbuoles už prieinamą kainą, tad kol dar šviežios burbuolės-valgom:

  • Kukurūzų burbuolių
  • druskos/cukraus
  • sviesto

Kukurūzų burbuolių virimas priklauso nuo jų amžiaus, kuo jaunesnės-tuo trumpiau, taigi verdame vandenyje (be druskos) nuo 5 iki 15 minučių, jokiais būdais ne ilgiau. Išvirusias paliekame truputį atvėsti ir smagiai kapojam su sviestu ir kam reikia druskyte ar cukriuku.

  • Svarbu, nevirkite burbuolių ilgiau-jos sukietės.
  • Pirkite kuo labiau šviežias burbuoles, nes jų sudėtis keičiasi, cukrus pavirsta krakmolu, žinoma, pasidaro ir kietesnės.
  • Galima pasigaminti žolelių sviestą, labai tinka prie kukurūzų.
  • Verdant nedėkite druskos, ji juos sukietina, bet galite įdėti truputį cukraus, jis tik atskleis aromatą ir skonį.
  • Dar galite pagardinti ir tarkuotu sūriu, kaip aš ir dariau šį kartą, labai skanu!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page