Sultinga kiniška vištiena

Šis patiekalas manau patiks visiem, net ir tiems, kas nelabai mėgsta kinų masitą, jeigu nemėgimo priežastis imbierai bei česnakai:

  • 300g vištienos krūtinėlės (arba kumpelių),
  • šaukštelio krakmolo,
  • trijų šaukštų sojos padažo,
  • šaukštelio cukraus,
  • dviejų šaukštų vandens (marinatui),
  • 50ml vandens (kepimui).

Pirmiausia pasiruošiame krūtinėlę, supjaustome juostelėmis ir pamarinuojame su krakmolu, sojų padažu, cukrumi bei dviem šaukštais vandens. Sumaišius mėsytę paliekame bent pusvalandžiui. Kai mėsytė pasimarinavo, įkaitiname keptuvę ant didelės ugnies (geriausia jeigu turite WOK), dedame vištienos gabaliukus ir iš abiejų pusių pakepiname maždaug po minutę, tada įpilame 50ml vandens ir greitai uždengiame dangčiu, kad pasitroškintų garuose. Po minutės net ir krūtinėlė bus itin sultinga.

  • Šitaip gamintą vištieną galima pagardinti saldžiarūgščiu padažu.
  • Jeigu rinksitės vištienos kumpelius, mėsa bus dar sultingesnė.
  • jeigu mėgstate česnakus ir imbierus, prieš kepant mėsytę galima pakepinti smulkinto česnako ir imbiero (apie 30 sekundžių) ir tik tada dėti vištieną.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

rabarbarų kisielius

 

Jau nuo gegužės mėnesio iki liepos pradžios galite ragauti rabarbarus, po žiemos jie puikus ir skanus būdas atstatyti imunitetą, nes jų lapkočiuose yra gausu vitaminų C ir P, mineralinių medžiagų (kalcio, geležies, magnio, fosforo), organinių rūgščių ir kt. vertingų medžiagų. Žinoma daugiausia medžiagų būna jaunuose lapkočiuose, o jų spalva išduoda skonį, rausvesni yra švelnesnio skonio. Iš rabarbarų galima pasigaminti visokių kompotų, kisielių, pyragų, ir pan. Šįkart jums paruošiau kompotą:

  • rabarbarų ~300g.
  • 1,5l vandens
  • keli šaukštai cukraus (pagal skonį)
  • trys šaukštai krakmolo (gaunasi toks tirštesnis)

Eiga paprasta, užverdame vandenį, sudedame pjaustytus rabarbarus. paverdame kokias 5min, greitai suverda, tada dedame cukrų, ir plona srovele supilame krakmolą išmaišyta su puse stiklinės vandens. Užverdame ir užsukame ugnį.

  • patarimas, rabarbarai kol jauni jų lupti nereikia, bet jau nuo gegužės vidurio daugmaž tai patarčiau nusilupti, nes tampysis tokios juostelės.
  • nors rabarbarų ir galite rasti iki beveik liepos mėnesio galo,bet jų valgyti nepatartina,nes pradeda kaupti oksalo rūgštį (o ši rūgštis dirgina skrandį, gali sukelti inkstų akmenis).
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page