Troškinti kopūstai (švieži)

Kartais kai nuvažiuoji į kaimą ir prisikasi šviežių bulvyčių, nusipjauni kopūsto galvą tai vienintelė mintis ir šauna pavalgyt skanių „tušintų“ kopūstų:

  • Nedidelio kopūsto (geriausia labai šviežio),
  • 200g pievagrybių,
  • 2 morkos,
  • šaukštas pomidorų padažo,
  • prieskoniai (druska, pipirai, „kubelis“).
  • 100ml vandens

Pasiruošiame kopūstą, t.y. nuplauname ir supjaustome plonais šiaudeliais, dedame į įkaitintą keptuvę, tada nuskutame morką, sutarkuojame ir dedame į kopūstus. Kai šiek tiek pasitroškino įpilame vandens ir sudedame pievagrybius supjaustytus pagal skonį. Baigiant troškintis dedame prieskonius, bei šaukštą pomidorų padažo, dar patroškiname 10min ir galima valgyti.

  • Puikiausiai tinka su pirmosiomis bulvytėmis.
  • Vietoj pievagrybių tinka ir paprikos.
  • Taip pat galima įdėti svogūnų laiškų.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page