Rudeninis kiaulienos troškinukas

Visi skubame rudenį „kažką“ nuveikti su cukinijų, moliūgų ir panašių daržovių sankaupomis, o ir labai kartais norisi vėsesnę diena skanaus troškinuko:

  • Nedidelės cukinijos, ar moliūgo,
  • 1-2 morkų,
  • 3 pomidorų,
  • 300g kiaulienos (liesos mėsytės).
  • prieskonių (krapų, aitrios paprikos, druskos).

Pirmiausia nuskutame ir susitarkuojame morkas, tai galime padaryti kol jau kaista keptuvė. Morkas truputį pakepiname, ir toliau troškiname su trupučiu vandens, pasūdome. Kol kepa morkos susismulkiname cukinijas bei pomidorus, smulkiais griežinėliais ar kubeliais. Suberiame visas daržoves į troškintuvą, taip pat ir pakepintas morkas. Mėsą susipjaustome nestorais šiaudeliais ar kubeliais, pakepiname ir taip pat dedame į troškintuvą su daržovėmis, pilame pusė stiklinės vandens, ir troškiname apie 30min. Pabaigoje pagardiname druska, kapotais krapais, užbarstome aitriosios paprikos miltelių.

  • Garnyrui puikiai tinka virtos bulvės, ar košė.
  • Jeigu cukinijos jaunos, jų galima netgi ir nenulupti.
  • Į viską galimą įdėti šaukštą pomidorų pastos.

daržovių troškinys

Skanaus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

„Rimtas“ karbonadas

Kartais nusiperku karbonadų su kaulu, ir tada kepu visai tokius „rimtus“ kepsnius:

  • Karbonadų gabalėlių su kaulu,
  • prieskonių kiaulienai, druskos,
  • kiaušinio,
  • džiūvėsėlių.

kiaulienos karbonadas su kauluPirmiausia pagardiname mėsą prieskoniais, galima palikti pusei valandos, kad būtų skaniau.

plaktas kiaušinis

Į tą laiką išsiplakame kiaušinį.

džiūvėsėliai

Pasiruošiame džiūvėsėlius.

kiaulienos karbonadas su kaulu3

Tada merkiam į kiaušinį.

kiaulienos karbonadas su kaulu2

Apvoliojame džiūvėsiuose ir kepame kol gražiai apskrunda, kadangi labai stori, tai reiktų ant mažesnės ugnies ir ilgiau.

kiaulienos karbonadas su kaulu4

  • Kaulus galite išpjauti ir iš jų išsivirti sriubą.
  • Su kaulu labai nesuplosi,bet muštuku pasidarbuoti galima, mėsa vis dėl to taps minkštesnė.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Kiaulienos guliašas su paprikomis

Labai daug kartų viriau guliašus, ir pagaliau man pavyko, jei jau net man kaip nemėgstančiai kiaulienos buvo itin skanu,tai tikiuosi patiks ir jums:

  • 300g kiaulienos,
  • 2 morkos,
  • raudonoji paprika,
  • prieskoniai (kalendros, pipirai ir pan.),
  • šaukštas miltų,
  • šaukštas sviesto,
  • šaukštas grietinės ir kečupo,
  • 500ml sultinio.

Kiaulieną supjaustome nemažais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje, apibarstome prieskoniais. Mėsai apkepus ją dedame į puodą kuriame virsime, užpilame sultiniu, sudedame pjaustytas morkas ir paprikas, verdame apie valandą. Prieš baigiant virti ištirpiname keptuvėje sviestą, jame pakepiname miltus kol pagelsta ir sudedame į guliašą,taip pat grietinę ir pomidorų padažą, paverdame dar 10min.

  • Man skaniausia guliašą valgyti su bulvių koše, bet pastebėjau,kad labai populiaru ir su virtomis bulvėmis, eksperimentuokite.
  • Sultinį galite skiesti pomidorų sultimis,labai skanu.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Greitas kiaulienos „guliašiukas“

Kartais pasitaiko taip, kad reikia padaryti valgyti labai greitai, atrodo daug visokių receptų, man, pavyzdžiui, greitai išeina iškepti blynus visokius, bet kai gaminau šitą troškinuką, jau buvo visokie blynai gerokai pabodę, teko suktis greitai ir išmaniai, gerai, kad turėjau pamarinuotos kiaulienos nugarinės šaldytuve:

  • 500g kiaulienos nugarinės,
  • kiaulienos prieskonių,
  • du šaukštai majonezo.

Kiaulieną supjaustome kubeliais, apibarstome prieskoniais,sudedame majonezą ir išmaišome. Geriausia būtų palikti pasimarinuoti bent jau trumpam, bet jeigu skubu tai galima kepti ir iškart, tik labiau pasūdyti (kartais mano receptuose atsižvelkite į tai,kad aš naudoju mažai druskos, tiesiog mano namuose yra pamažintas druskos vartojimas). Kepame gerai įkaitusioje keptuvėje, kas porą minučių pamaišant, kad apsiverstų gabaliukai. Iškepa per kokias 10min, dar palieku karštoje keptuvėje 5min. Garnyrui galite rinktis kas jums patinka, patiekiau su bulvėmis, bet manau labiau tiktų bulvių košė. Mėsytė buvo minkšta ir sultinga, papildomai padažo gaminti nebeprireikė.

  • Jeigu paliksite marinuoti mėsytę bent valandai, nedėkite druskos iškart, tik prieš pat kepant.
  • Patarčiau naudoti prieskonius be druskos, nes jie ir išsausins mėsą, ir kam mokėti už druską.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page