Pievagrybiai su bulvėmis

Prisimenant vaikystę kaime, tik liūdna, kad „tikrus“ grybus tenka pakeisti miesto grybais-pievagrybiais:

  • 400g pievagrybių,
  • 4 šaukštų grietinės (mažo indelio),
  • bulvių.

Pievagrybius galima apvirti ir pakepinti, arba, jeigu jauni, iškart pakepinti keptuvėje su prieskoniais (druska, tinka čiobreliai, raudonėliai), bei grietine. Bulves nuskusti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir iškepti su sviestu.

  • Labai skanu su šviežiu kefyru.
  • Kuo ploniau supjaustysite bulves tuo greičiau iškeps, kepant neuždengus-apskrus.
  • Bulves skaniausia rinktis mažas.

pievagrybiai su bulvėm 2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Kefyro lietiniai su varške

Kartais būna taip kad turi kefyro, jo nebenori ir net nežinai kaip jo atsikratyt, geras būdas-blynai. Lietiniams gal kiek „lepi“ tešla, tai kas nelabai patyrę lietinių kepėjai tai nerekomenduoju, nes kefyras ir taip tirštas, o su miltais dar sutirštėja, sunku atitaikyti skystumą,kad dar išeitų lietiniai:

  • Kefyro 300-500ml,
  • miltų,
  • 1-2 kiaušiniai (priklauso nuo to kiek yra kefyro),
  • cukraus,
  • druskos,
  • 200g varškės,
  • uogienės.

Pirmiausia užsimaišome tešlą, kaip jau minėjau, ji turėtų būti pakankamai skysta kaip lietiniams, bet sunku nustatyti,kad blynai neplyštų, nes proporcija kad kiek nori blynų,tiek reikia šaukštų miltų čia netinka, reikėtų miltų mažiau. Geriausia bandyti kepti ir žiūrėti ar pavyksta apversti. Kai jau iškepa visi blynai tada pasiruošiame varškę, sumaišome ją su uogiene, o tada sukame į blynus, belieka pakepinti susuktus blynus ir ragauti.

  • Nepamirškite gerai įkaitinti keptuvės, nes labai lips blynai.
  • Nepavykusių blynų neišmeskite, juos galima supjaustyti ir pakepti keptuvėje-skanu, tas pats galioja ir „vakarykščiams“ blynams.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Šaltibarščiai

Ką valgyti karštomis dienomis kai atrodo net valgyti nesinori? Manau šaltibarščiai įeitų į tinkamų patiekalų kategoriją. O taip pat, dar žiemos metu, kai jau laukiam nesulaukiam pavasario skanu pasimėgauti šia šaltsriube. Gal dauguma pagalvos,kad kam čia dar vienas šaltibarščių receptas, bet aš galiu patikint, tikrai gaunasi labai skanūs šaltibarščiai:

  • Agurkas arba keli maži
  • burokėliai
  • kefyras (geriau specialus, nes riebesnis)

tai čia pagrindiniai produktai be kurių neišeitų jokie šaltibarščiai, o skaniems dar reikės:

  • 2 virtų kiaušinių
  • svogūnų laiškų
  • krapų
  • virtų bulvių
  • grietinės bulvėms

Pirmiausia tai nusiskutame bulves ir užkaičiame virti,aš dar tuo pačiu metu ir kiaušinius pradedu virti. Į tą laiką susipjaustom agurkus, svogūnų laiškus ir krapus, dar krapų reiktų pasilikti bulvėms.

IMG_2355

Labai svarbus niuansas tai visus žalėsius puode apiberti druska ir pamaišyti,kad gardžiai pakviptų.

IMG_2356

Tada sudedame burokėlius ir pilame kefyrą, šiuo metu mano kiaušiniai verda su bulvėmis tai juos sudedu jau viską išmaišius ir paragavus, bet kartais darau ir be kiaušinių.

IMG_2358

Na štai kaip greita ir paprasta pasidaryti šaltibarščius, tikiuosi nepamiršote užsikaisti bulvių. Bulves verdam 20min, tada nupilam vandenį, užmetam šiek tiek krapų ir šaukštą grietinės, tada dar paliekame puode pašust minutėlei.

  • Svarbiausia šaltibarščių paslaptis tai pabarstyti druska agurkus ir pamakaluoti, nežinau kokie čia „zabubonai“ įvyksta, bet pasidaro labai skanu!
  • Jeigu nemėgstate labai tirštų šaltibarščių tai galima praskiesti pienu.
  • Na o jei gavosi per skysti galima padėtį taisyti su grietine.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page