Kalakutiena ant iešmelių

Aš iš tų žmonių, kurie nemėgsta kalakutienos, bet ta prasme šitą patiekalą valgiau ir aš, ir dar labai skaniai 🙂

  • Kalakutienos file,
  • paukštienos prieskonių,
  • 2 šaukštų sojos padažo,
  • 1 šaukšto medaus,
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • svogūnų,
  • paprikų.

Kalakutienos file supjaustome kubeliais maždaug 3x3cm, pabartome prieskoniais, supilame sojos padažą, medų, alyvuogių aliejų ir marinuojame bent 30min. Kol paukštiena marinuojasi susipjaustom papriką stambiais gabalais, svogūną per pusę ir išdaliname skiltelėmis. Kai mėsytė pasiruošusi čirškėti tada veriame ant iešmo sluoksniuojant mėsą su daržovėmis. Kepame orkaitėje bent 35min 180C temperatūroje.

  • Labai skanu kepti su obuoliais.
  • Kad medus būtų skystas, užtenka įdėti 30sec į mikrobangų krosnelę.
  • Ant iešmelio galite užmauti ir kitų mėgstamų daržovių, kuo daugiau-tuo skaniau.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Kalakutienos šašlykai

Kol dar nespėjo prabėgt vasara ir šašlykų sezonas nepasibaigė skubu su jumis dalintis:

  • 1kg kalakutienos mėsos (gali būti file,aš naudojau kumpelius),
  • paukštienos prieskonių be druskos (arba tiesiog paprikos miltelių, česnako miltelių, ožragės ir pan),
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • kečupo
  • majonezo
  • citrinos

Gamyba manau ir taip aiški, mėsą susipjausom ne per dideliais gabalėliais, marinuojam bent kelias valandas.

  • Druską reikia dėti tik prieš pat kepant, taip pat geriau stambesnė druska, nes smulki labiau išsiurbia sultis mėsos.
  • Citriną išspauskit ir sumeskit kas liko į marinatą.
  • Nepamirškit naudoti ypač tyrą alyvuogių aliejų, daug skaniau.

IMG_1839_01

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page