Tinginys su kondensuotu pienu

Kiekviena šeiminnkė turi mokėti pagaminti tinginį. Vieni gamina viską patys, kiti su rududu, o šis su kondensuotu pienu:

  • 400-600g sausainių „gaidelis“,
  • pakelio sviosto,
  • 1 indelio kondensuoto pieno,
  • 0,5 stiklinės kakavos miltelių (pagal skonį).

Pirmiausia turime susilaužyti sausainius nedideliais gabaliukais, aš kiek ir beskaičiavau vis tiek gaunasi vienas sausainis maždaug į 9 gabaliukus. Kai sausainius pasiruošėme tada metas virti tinginio pagrindą:

tinginysIštirpiname sviestą ant nedidelės ugnies.

tinginys

Ištirpus sviestui į jį pilame kondensuotą pieną ir jį išmaišome.

tinginys

Beriame kakavą.

tinginys

Kakavą gerai išsukame, turi nelikti gumulėlių. Kremą truputį paverdame, nuo to priklausys kokio kietumo bus, jei mažiau-minkštesnis, jei daugiau-kietas.

tinginysKremą sumaišome su sausainiais ir dedame į norimą formą, arba maišelį, kad galima būtų dar paspausti. Gražiai suspaudžiame ir padedame bent kelioms valandoms į šaldytuvą.

  • Jeigu norite super skanaus tinginio naudokite „selga“ sausainius.
  • Nebijokit,kad kremas sugadins puodą, jis atmirksta.
  • Jei norite trapaus ir kietesnio tinginio, reikia daugiau sausainių ir ilgiau pavirti.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page