vištos ketvirčiai su meksikietišku padažu

Kartais susidomi receptu, kuris skamba galima sakyti nevalgomai, taip buvo šįkart, o išvada tokia-valgoma, ir netgi labai skanu:

  • 2 šaukštai rupios druskos,
  • 3 vištos ketvirčiai (atskirtos blauzdelės nuo šlaunelių),
  • 1 šaukštas kalendros sėklų,
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų,
  • jalapeno pipiriukas (naudojau marinuotus, galima rūkytus, džiovintus),
  • 2 pomidorai, stambiai supjaustyti,
  • svogūnas,
  • 1/4 puodelio razinų,
  • 50g karčiojo šokolado (tarkuoto arba susmulkinto),
  • 2 česnako skiltelės,
  • 1 šaukštelis malto cinamono,
  • alyvuogių aliejaus;

Pirmiausia įtriname ketvirčius druska ir paliekame bent valandai. Per tą laiką galime pasiruošti padažą: nedidelę keptuvę įkaitinti ant vidutinės kaitros, suberti kalendras, pipirus ir pakepinti 2-3 minutes, kol ims skleisti aromatą. Tada prieskonius suberiame į trintuvą, įpilame 1/2 puodelio vandens, suberiame jalapenus, pomidorus, svogūną, razinas, šokoladą, česnakus, raudonėlius, cinamoną ir žiupsnį druskos, triname kol taps vientisa masė. Kai padažas paruoštas įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių. Troškintuve ant didelės kaitros pašildome aliejų, sudedame vištos ketvirčius ir skrudiname iš abiejų pusių apie 8 minutes, kol odelė taps traški. Jiems apskrudus supilame padažą, ir pakaitiname kol užvirs, tada troškintuvą perkeliame į orkaitę ir kepame apie valandą, kol vištiena taps itin minkšta. Maždaug po pusvalandžio ketvirčius apverčiame.

  • Patiekti rekomenduoju su ryžiais.
  • Pagal receptą šokolado buvo daugiau, bet nusprendžiau,kad jo tikrai per daug.
  • Dar galima su prieskoniais pakepinti ir kelis gvazdikėlius, tiesiog aš jų nemėgstu tai ir nenaudojau.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Pica

Dar nepažįstu nė vieno žmogaus kuris nemėgsta picos, o kokia pica gali būti skanesnė negu naminė? Gali pasirinkti kokius nori produktus, krauni visko tiek kiek širdis geidžia, iškepi ir belieka mėgautis, tik pastebėjau dažnas nežino kaip pačiam išsikepti padą, tad skubu jums į pagalbą!

tešlai:

  • šaukštelis sausų mielių ~5g.
  • stiklinė drungno vandens
  • du šaukšteliai cukraus
  • pusė šaukštelio druskos
  • du šaukštai alyvuogių aliejaus
  • trys stiklinės miltų

Paruošimo būdas:

Pirmiausia pilame vandenį į indą kuriame maišysime, tada suberiame mieles, cukrų, druską, aliejų ir maišant dedame po šaukštą miltų. Jeigu miltų mažai galima dėti ir daugiau, tešla turi nebelipti prie pirštų. Pagal itališką receptą rekomenduojama palikti bent per naktį šaldytuve, bet užtenka ir palikti kambario temperatūroje maždaug valandai. tešlai pakilus galima ją kočioti norimo storio,tepti padažą ir dėti produktus.

picos padasNepamirškite pabarstyti kepimo popieriaus arba skardos miltais.

picos padas su pomidorų pastaSkaniausia yra su pomidorų pasta, bet galima naudoti ir pomidorų padažą

pica su kumpiuPirmiausia dedame sūrį,o tada mėsytę ar kitus produktus.

pica su kumpiu ir grybaisTaip pica atrodo prieš pašaunant į įkaitintą orkaitę, kuo karštesnė, tuo geriau, tik nesudeginkit

Patarimai skaniai picai:

  • Geriausia ant pado naudoti pomidorų pastą, o ne padažą, arba maišyti pomidorų padažą su majonezu truputėlį kitokiam skoniui.
  • Nedideliai ~30 cm skersmenis picai užtenka 60g sūrio. Sūris dedamas iškart po padažo, o tada visi kiti produktai.
  • Labai skanu su konservuotomis Lombardijos paprikomis.
  • Mėgstantiems pievagrybius nepamirškite jų nulupti, nebent labai mažiukai.picos Lombardijos gabaliukai
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page