Traški vištiena

 

Jeigu kas bent kartą lankėtės garsiajame KFC greito maisto restorane tai žinote tą nuostabų sultingos vištienos skonį. Net ir tie kas nesilankėt jums pažadu-nenusivilsite:

  • Vištienos gabalėlių, pvz blauzdelių arba sparnelių.
  • Miltų
  • Krakmolo
  • Prieskonių: druskos, pipirų, saldžiosios paprikos, Svogūnų miltelių, česnakų miltelių, Cayenne pipiro (daugiau dėti aštresniems sparneliams).
  • Kiaušinio.
  • 50ml pieno.
  • Aliejaus kepimui.

Pirmiausia pasiruošiame miltų mišinį, beriame prieskonius, krakmolą ir gerai išmaišome. Tada išplakame kiaušinį su pienu. Tada įkaitiname aliejų keptuvėje arba gruzdintuvę. Kai aliejus įkaitęs imame vištienos gabaliuką pirmiausia dedame į pieno plakinį, tada į miltų mišinį ir į įkaitintą aliejų. Pagal didumą gabaliukų kepame 7-15min, jeigu keptuvėje tai reiks apversti, iškepus gaunasi gražiai rusva spalva. Labai skanu su bulvytėmis fri, pamokinsiu kepti ir jas, juk kam švaistyti pinigus ant šaldytų bulvyčių kai ne ką prasčiau galima pasigaminti ir patiems!

  • Jeigu skubate tai galite kiaušinio plakinį supilti tiesiog į indą kuriame yra mėsos gabaliukai ir sumaišyti, gausis tas pats.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

bulvių traškučiai

Visi kartais neatsispiriame saujai „čipsiukų“, bet parduotuvių lentynose minimalus pasirinkimas natūralių arba bent jau be mėgiamo E621, tai siūlau išeitį:

  • bulvių,
  • aliejaus,
  • druskos ar kitų prieskonių.

Bulves nuskutame, jeigu turite specialią pjaustyklę tai galite supjaustyti, bet galima ir peiliu, stengtis kuo ploniau, geriausia jeigu gaunasi permatomos. Supjausčius reikia bent 15min pamerkti šaltame vandenyje, o vėliau nusunkti ir palikti apdžiūti. Kai bulvės paruoštos užkaičiame gruzdintuvę aba įkaitiname aliejų puode. Gruzdinti reikia kol gražiai apskrunda, išėmus apibarstyti prieskoniais ir ragauti.

  • jeigu per storai supjaustytos bulvės atvėsę sušunta ir sudrėgsta.
  • išėmus iš aliejaus geriausia dėti traškučius ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų aliejaus perteklius.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page