Pievagrybiai su bulvėmis

Prisimenant vaikystę kaime, tik liūdna, kad „tikrus“ grybus tenka pakeisti miesto grybais-pievagrybiais:

  • 400g pievagrybių,
  • 4 šaukštų grietinės (mažo indelio),
  • bulvių.

Pievagrybius galima apvirti ir pakepinti, arba, jeigu jauni, iškart pakepinti keptuvėje su prieskoniais (druska, tinka čiobreliai, raudonėliai), bei grietine. Bulves nuskusti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir iškepti su sviestu.

  • Labai skanu su šviežiu kefyru.
  • Kuo ploniau supjaustysite bulves tuo greičiau iškeps, kepant neuždengus-apskrus.
  • Bulves skaniausia rinktis mažas.

pievagrybiai su bulvėm 2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Morkų užkandėlė

Kartais kai nežinau ką suvalgyti „lengvo“ griebiuosi daržovių:

  • 3-4 morkų,
  • šaukšto miltų,
  • šaukštelio grietinės,
  • gabaliukas sviesto.

Pirmiausia nuskutame morkas ir supjaustom kubeliais, maždaug žirnio dydžio.

morkų užkandėlė1

Tada verdame kol suminkštėja. Vanduo morkas turėtų apsemti. Morkoms išvirus skysčio nenupilame,tada ant sviesto pakepiname šaukštą miltų ir supilame į morkas, įdedame šaukštą grietinės ir išmaišome.

  • Tinka valgyti tiesiog kaip užkandį su duona arba kaip garnyras.
  • Verdant siūlyčiau nesūdyti, o kaip tik įdėti šaukštelį cukraus.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page