Troškinti kopūstai (švieži)

Kartais kai nuvažiuoji į kaimą ir prisikasi šviežių bulvyčių, nusipjauni kopūsto galvą tai vienintelė mintis ir šauna pavalgyt skanių „tušintų“ kopūstų:

  • Nedidelio kopūsto (geriausia labai šviežio),
  • 200g pievagrybių,
  • 2 morkos,
  • šaukštas pomidorų padažo,
  • prieskoniai (druska, pipirai, „kubelis“).
  • 100ml vandens

Pasiruošiame kopūstą, t.y. nuplauname ir supjaustome plonais šiaudeliais, dedame į įkaitintą keptuvę, tada nuskutame morką, sutarkuojame ir dedame į kopūstus. Kai šiek tiek pasitroškino įpilame vandens ir sudedame pievagrybius supjaustytus pagal skonį. Baigiant troškintis dedame prieskonius, bei šaukštą pomidorų padažo, dar patroškiname 10min ir galima valgyti.

  • Puikiausiai tinka su pirmosiomis bulvytėmis.
  • Vietoj pievagrybių tinka ir paprikos.
  • Taip pat galima įdėti svogūnų laiškų.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Nuodėmės verta mišrainė žiemai

Aš esu tiesiog pakvaišusi dėl visokių žieminių mišrainių, bet šita tai kažkas TOKIO:

  • 2 nedidelių cukinijų arba aguročių,
  • 3 nedidelių svogūnų
  • 3 morkų,
  • 500g šparaginių pupelių,
  • 2 paprikų,
  • 3 pomidorų,
  • mažų kukurūzų burbuolių (baby corn),
  • 1 geras šaukštas druskos,
  • 100ml acto (9%).

Pirmiausia tai reikės supjaustyti griežinėliais ir pakepinti svogūnus, labai trumpai, tada dėti viską į puodą,kuriame virs mišrainė. Cukinijas supjaustyti nedideliais gabalėliais/riekelėmis, jaunų galite nenulupti, morkas sutarkuoti, šparaginėms pupelėms nupjauti abu galus ir padalinti į 3 dalis,paprikas supjaustyti stambesniais gabalėliais, pomidorus nulupti ir susmulkinti, kukurūzus nulupti, viską sudedame į puodą, užpilame stikline vandens ir užkaičiame, baigiant virti, po maždaug 30min supilame actą ir druską, paverdame 10min ir, kol dar karšta, sudedame į švarius stiklainius ir užsukame.

  • Rekomenduoju pasilikti šiek tiek neuždarytos paragavimui, aš net nesulaukiau kol pravės.
  • Kam patinka saldžiarūgščiai galite įdėti ir šaukštą cukraus.
  • Jeigu atrodo mažai aliejaus nuo kepintų svogūnų dar galima įpilti pusė stiklinės aliejaus, bet šiaip stovi ir taip, nereikia laikyti šaldytuve.
  • Jeigu bijote stipraus acto, naudokite 7%, tikrai nebus per mažai, nes tokia rūgštoka mišrainė.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

makaronai su daržovėm ir sūriu

Kartais naujam skoniui reikia labai nedaug:

  • makaronų (kokių tik norit),
  • daržovių (morkų, žirnių, ir pan, šaldytų arba konservuotų),
  • sūrio.

Išsiverdame makaronus, kaip jau sakiau, geriausia virti tiek, kiek parašyta ant pakelio, tada bus al dente. Daržoves pašildome keptuvėje (šaldytas ilgiau, konservuotas trumpiau). Pabaigai užtarkuojame sūrio.

  • Čia labiau esmė ne recepte, bet idėjoje, ką suvalgyti.
  • Daržoves galite rinktis ir šviežias, tereiks su jomis ilgiau padirbėti.
  • Labai skanu su „bonduelle“ konservuotomis daržovėmis.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

ryžiai su daržovėmis

Kartais būna taip,kad išsiverdam per daug ryžių. Išmesti jų tikrai nereikėtų, galima pasigaminti paprastą ir gardų patiekalą:

  • Virtų ryžių (rūšis nesvarbi, tiks visos),
  • cukinijos arba baklažano,
  • morkos,
  • žirnių su ankštimis,
  • krapų, petražolių,
  • pomidoro.

Pirmiausia tai reikėtų nusilupti morkas,smulkiai sutarkuoti ir pakepinti, truputį suminkštėjus morkoms sudedame pjaustytą cukiniją, žirnius, pomidorą, krapus ir petražoles. Viską patroškiname su trupučiu sultinio (maždaug 100ml), baigiant troškinti suberiame virtus ryžius ir dar paliekame puode 5min.

  • Labai paprastas patiekalas, taip pat galima naudoti tiesiog šaldytų daržovių mišinį, bet galiu pasakyt,kad būtent šitas receptas tikrai buvo skanus.
  • Galima viską apšlakstyti citrinos sultimis, ryžiai jas „mėgsta“.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page